Corbyn weigert dictator Maduro af te vallen

Demonstranten tegen de regering-Maduro tijdens een van de protesten in de afgelopen weken. Iedereen die betrokken is geweest bij het verzet, zou voor de gewraakte waarheidscommissie moeten verschijnen. Buitenland
Demonstranten tegen de regering-Maduro tijdens een van de protesten in de afgelopen weken. Iedereen die betrokken is geweest bij het verzet, zou voor de gewraakte waarheidscommissie moeten verschijnen. | beeld ap / Ariana Cubillos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Jeremy Corbyn weigert zijn politieke vriend Nicolás Maduro af te vallen.

Londen

Hoewel de Britse Labour-partij zijn leider onder druk zet om de president van Venezuela aan te spreken op diens dictatoriale koers, benadrukt Corbyn dat het geweld in het verarmde Zuid-Amerikaanse land van twee kanten komt.

Corbyns mening is niet onbelangrijk: hij maakt kans om premier te worden van Groot-Brittannië. De Verenigde Naties hebben ‘het systematische gebruik van buitensporig geweld tegen de demonstranten’ veroordeeld.

De 68-jarige oppositieleider beschouwde de regimes van Hugo Chávez en diens opvolger Maduro steeds als blauwdrukken voor een Brits socialisme.

Zijn geestv …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?