Christenen pareren verbaal geweld Trump met Spreuken

Eind november was er in het kantoor van Trump een bijeenkomst van zwarte voorgangers. Het leidde niet tot enige steun van betekenis. Buitenland
Eind november was er in het kantoor van Trump een bijeenkomst van zwarte voorgangers. Het leidde niet tot enige steun van betekenis. | beeld nd en ap / Seth Wenig
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump mobiliseerde welvaartsevangelisten, maar wekt weerstand bij gewone christenen. Een opvallende rol in het debat is weggelegd voor het Bijbelboek Spreuken.

New York

Een half jaar nadat hij in de verkiezingsrace om het Amerikaans presidentschap is gestapt, ligt de Republikeinse kandidaat Donald J. Trump in de peilingen ver voor op zijn naaste belagers Ted Cruz en Marco Rubio, senatoren uit Texas en Florida.

Maar dat geldt voor de Verenigde Staten als geheel. In de staten waar veel christelijke kiezers wonen (zowel ‘evangelicals’ als ‘mainstream’), is zijn voorsprong veel kleiner. En juist daar, in Iowa, New Hampshire en vooral South Carolina, vinden in februari de eerste belangrijke voorverkiezingen binnen de Republikeinse partij plaats.

Lukt h …
Dit is 5% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?