Brits referendum 23 juni

Staande voor zijn kantoor in Downing Street 10 in Londen legde de Britse premier David Cameron zaterdag een verklaring af over het komende ‘historische referendum’ waarin de Britse bevolking stemt over het lidmaatschap van de EU. Buitenland
Staande voor zijn kantoor in Downing Street 10 in Londen legde de Britse premier David Cameron zaterdag een verklaring af over het komende ‘historische referendum’ waarin de Britse bevolking stemt over het lidmaatschap van de EU. | beeld ap / Tim Ireland
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De Britten spreken zich op 23 juni uit over het Europese lidmaatschap van Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse premier David Cameron zaterdag aangekondigd.

Londen

Cameron wil vaart maken met de volksraadpleging, nadat hij vrijdagavond een deal bereikte met de EU over het Europese lidmaatschap van zijn land. Groot-Brittannië krijgt een nieuwe, meer autonome plek in de Europese Unie.

Cameron zal zijn ministers vrijlaten op persoonlijke titel campagne te voeren voor of tegen het EU-lidmaatschap. De regering wil echter dat Groot-Brittannië lid blijft. Cameron zal daar ook campagne voor voeren, beloofde hij vrijdagavond aan de onderhandelingstafel met de regeringsleiders van de EU.

Volgens de premier, die zei dat hij ‘niet houdt van Br …
Dit is 20% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?