Bouwen aan een nieuw bestaan

Buitenland
beeld nd.nl/hoopvoor
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Veel christenen in Irak willen naar het buitenland vertrekken; ze zien geen toekomst meer in hun land. In de afgelopen weken bracht het Nederlands Dagblad reportages uit de steden en dorpen dicht bij ISIS-bolwerk Mosul, zoals Duhok en Alqosh. De frustratie onder christenen, moslims en yezidi’s is er groot – ze wonen zó dicht bij de plek waar ze vandaan komen, en toch kunnen ze niet terug. Maar verder weg van het front met ISIS, rond de steden Erbil en Suleimaniya, bouwen christenen inmiddels aan hun toekomst, of dat nu in Irak is of elders. Dat klinkt echter makkelijker dan het is. Ook daar zijn de omstandigheden moeilijk, is het leven hard en is de toekomst allerminst zeker. In het EO-ledenblad Visie verschijnen deze week diverse portretten van christenen uit deze steden, met daarbij gebedspunten. Een selectie van de portretten staat op deze pagina.
Intisar Salam (40)

Samen met haar man en drie kinderen heeft Intisar onderdak gevonden in een onafgebouwd kantoorgebouw in Erbil, waar in totaal zestig gezinnen leven. Met houten schotten is een geïmproviseerde woonruimte gemaakt.

bid

‘In onze stad Karakosh was het goed om te wonen; het was een christelijke stad met acht kerken. Ik hoop dat we ooit als gezin weer veilig kunnen terugkeren.’

Martina Amar (22)
Martina wil arts worden en is vierdeja …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?