Beklaagde massamoord Filipijnen ontkent

Nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de verkiezingscaravaan eisen dat de daders zwaar worden gestraft |foto EPA/Fransis R. Malasig Buitenland
Nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de verkiezingscaravaan eisen dat de daders zwaar worden gestraft |foto EPA/Fransis R. Malasig

MANILLA - De hoofdverdachte van de vermoedelijk politiek gemotiveerde massamoord die 23 november op de Filipijnen werd gepleegd, Andal Ampatuan junior, heeft dinsdag in de rechtzaal verklaard niet schuldig te zijn.

Hij is een prominent van de invloedrijke Ampatuan-clan op het zuidelijke eiland Mindanao. De beklaagde ontkende alle aanklachten over de brute moord op 57 mensen. Het waren leden van een rivaliserende politieke clan op het eiland of journalisten die hen vergezelden.

De slachtoffers waren onderweg om een rivaal van Ampatuans vader als kandidaat voor komende verkiezingen in te schrijven. Ze werden door circa honderd gewapende mannen overvallen, afgevoerd en afgeslacht. Ampatuan junior zou daar als dader bij zijn geweest.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?