Assad heeft veel vastgoed in Moskou

De wolkenkrabbers van het Moskouse International Business Centre, ook wel bekend als ‘Moskva-City’ waar familieleden van de Syrische president Assad een deel van hun fortuin hebben ondergebracht. Buitenland
De wolkenkrabbers van het Moskouse International Business Centre, ook wel bekend als ‘Moskva-City’ waar familieleden van de Syrische president Assad een deel van hun fortuin hebben ondergebracht. | beeld afp / Alexander Nemenov
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Familieleden van de Syrische president Bashar al-Assad hebben de afgelopen jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd in vastgoed in Moskou. Centrale figuur in de vastgoeddeals is Hafez Makhlouf, een volle neef van president Assad en een telg van een van de rijkste families in Syrië.

Amsterdam

Volgens de anticorruptieorganisatie Global Witness hebben Makhlouf en diens familie gedurende de oorlog in Syrië zeker twintig appartementen gekocht in Moskva-City, het moderne zakendistrict van de Russische hoofdstad.

Hafez Makhlouf was het hoofd van Afdeling 40, een eenheid van de beruchte Syrische staatsveiligheidsdienst. In die functie speelde hij een belangrijke rol bij het neerslaan van de eerste protesten tegen Assad in 2011. Onder zijn toezicht zouden gevangenen en opgepakte demonstranten ook zijn gemarteld of zelfs geëxecuteerd.

Makhlouf werd al in 2011 door de Verenigde …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?