Assad biedt rebellen veilige aftocht

De Russische minster van Defensie Sergej Sjojgoe belooft burgers en ongewapende rebellen dat ze veilig uit Aleppo weg kunnen. Buitenland
De Russische minster van Defensie Sergej Sjojgoe belooft burgers en ongewapende rebellen dat ze veilig uit Aleppo weg kunnen. | beeld ap / Vadim Savitsky
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Rusland en het bevriende Syrische bewind gaan burgers en ongewapende rebellen een veilig aftocht bieden uit de belegerde stad Aleppo. Dat heeft de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe donderdag bekendgemaakt.

Moskou-Damascus

Het leger van president Assad is met Russische luchtsteun de afgelopen dagen doorgedrongen in het oostelijk gedeelte van de Syrische stad, dat door rebellen wordt gecontroleerd. Bij de strijd zouden ten minste vijftig mensen om het leven zijn gekomen.

Regeringstroepen hebben sinds kort de belangrijkste weg naar het gebied afgesloten. Andere toegangswegen werden al veroverd door het leger. Circa 300.000 inwoners zijn van de buitenwereld afgesloten. Volgens de VN dreigen de voedselvoorraden binnen twee of drie weken op te raken.

Drie ‘humanitaire corridors’ moeten ervoor zorge …
Dit is 19% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?