Asia Bibi ziet haar kinderen helemaal niet meer

<p>In de gevangenis mochten Eisham (links) en Esha om de veertien dagen op bezoek bij hun moeder. Nu ze is vrijgesproken, is bezoek te gevaarlijk.</p> Buitenland

In de gevangenis mochten Eisham (links) en Esha om de veertien dagen op bezoek bij hun moeder. Nu ze is vrijgesproken, is bezoek te gevaarlijk.

| beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ondanks de euforie over de vrijlating van Asia Bibi zit zij voor haar eigen veiligheid nog steeds ergens vast op een geheim adres in Pakistan. Haar dochters mogen hun moeder niet ontmoeten. De behandeling van de petitie die radicale moslims indienden om de vrijspraak van Asia Bibi door de Hoge Raad ongedaan te maken, laat op zich wachten.

Lahore

‘Het mooiste moment in mijn leven’, noemde Eisham (20) de vrijspraak van haar moeder Asia Bibi op 31 oktober, nadat die wegens vermeende blasfemie tien jaar in eenzame opsluiting had doorgebracht. ‘Ik wil haar omhelzen en met mijn familie feest vieren.’ Maar van zowel het knuffelen als het feest is het nog niet gekomen. Sinds Asia drie weken geleden vanuit de gevangenis in Multan werd vrijgelaten en naar een geheim adres in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is overgebracht, hebben de twee dochters Eisham en Esha hun moeder niet gezien.

In de gevangenis mochten ze haar om de twee wek …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?