Anglicaanse Kerk: Bioscopen zijn hypocriet als ze hindoeismefilm laten zien

Het geestelijk hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, in het filmpje Just Pray, over het Onze Vader. Buitenland
Het geestelijk hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, in het filmpje Just Pray, over het Onze Vader. | beeld ap en Church of England
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Engelse bioscopen meten met twee maten als ze een kort filmpje over het Onze Vader weigeren te vertonen, maar wel een film waarin het hindoeïsme wordt gepropageerd laten zien. Dat zegt ds. Arun Arora, hoofd communicatie van de Church of England.

Londen

Arora verwijst daarmee naar de beslissing die een aantal bioscopen eind november nam om een kort filmpje over het Onze Vader niet te vertonen voorafgaand aan de nieuwste Star Wars-film, The Force Awakens, die vandaag in première gaat.

De beslissing van het advertentiebedrijf Digital Cinema Media (DCM) leidde in Groot-Brittannië tot een golf van protest. Volgens DCM zouden bioscoopbezoekers zich beledigd kunnen voelen door het filmpje, Just Pray, waarin enkele mensen afwisselend een regel van het Onze Vader opzeggen of zingen.

Opvallend is dat DCM eerst zo blij was met het ko …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?