Afghaanse activisten eisen gerechtigheid na moord op journalist

Mensen bidden tijdens de begrafenisceremonie van de Afghaanse vrouwelijke journalist en politiek adviseur, Mina Mangal, een dag nadat ze door onbekende schutters in het centrum van Kabul werd gedood. Buitenland
Mensen bidden tijdens de begrafenisceremonie van de Afghaanse vrouwelijke journalist en politiek adviseur, Mina Mangal, een dag nadat ze door onbekende schutters in het centrum van Kabul werd gedood. | beeld epa / Jawad Jalali
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Afghaanse hooggerechtshof roept op tot een grondig onderzoek naar de moord op Mina Mangal (27). De prominente journalist en politiek adviseur werd zaterdag op klaarlichte dag doodgeschoten in Kabul.

Kabul

Mina Mangal was onderweg naar het kantoor van een parlementaire commissie, waar ze sinds kort cultureel adviseur was, toen ze werd omgebracht. Waarom de vrouw is vermoord en wie daarvoor verantwoordelijk is, is nog niet bekend.

De moord op de journalist heeft politici, activisten en mensenrechtenorganisaties in Afghanistan geschokt. Opnieuw is de aandacht gevestigd op geweld tegen vrouwen in Afghanistan. Mangal werd doodgeschoten op een drukke plek, niet ver van een politiebureau. Het lijkt erop dat de dader gemakkelijk kon vluchten.

Werkende vrouwen zijn bang dat er meer slachtoffer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?