Luister naar

Minister Kaag naar Rome

Varia
woensdag 8 juli 2020 om 03:00
Afbeelding
beeld anp / Sem van der Wal

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking doet een mondkapje op voordat ze aan boord gaat van het regeringsvliegtuig PH-GOV. Kaag brengt een werkbezoek aan Rome en het Vaticaan. Het is haar eerste buitenlandse reis sinds de coronacrisis. Ze bezocht de Wereldvoedselorganisatie in Rome, haar Italiaanse collega, de katholieke gemeenschap van Sant'Egidio (die veel aan ontwikkelingshulp doet en vredeswerk) en aartsbisschop Gallagher en kardinaal Turkson in het Vaticaan. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het grootste maar ook meest genegeerde succes in de strijd tegen aids is een voorbeeld ter navolging

Twintig jaar geleden zorgde een van de beste besluiten van een politicus in deze eeuw voor een doorbraak in de strijd tegen aids. Miljoenen levens zijn er door gered. Maar de man erachter werd en wordt geminacht.

Afbeelding

Ontmijners Charkiv controleren elke centimeter: 'Ontmijnen heeft in een oorlog direct impact. Dat geeft voldoening'

De velden en bossen rond de Oekraïense stad Charkiv liggen bezaaid met explosieven. Oekraïners uit alle lagen van de bevolking - van politieagenten tot schoonheidsspecialisten - melden zich aan als ontmijners.

Afbeelding

Krijgsmacht Nederland en Duitsland meer verweven: 'Het maakt ons gezamenlijk sterker'

De laatste van de drie brigades van de Koninklijke Landmacht komt donderdag onder Duits bevel. Met de integratie van de 13e brigade uit Oirschot wordt een volgende stap gezet. ‘Samen kunnen we meer.’

Afbeelding

Is laks klimaatbeleid een schending van mensenrechten? Het Europees Hof is aan zet

De potentiële gevolgen van klimaatverandering zijn bekend, aan overheden de taak om in te grijpen. Maar wanneer een overheid dit onvoldoende doet, komt dat dan neer op een schending van mensenrechten?

Afbeelding

Green Deal nog meer onder druk

Het lot van de traditionele verbrandingsmotor vanaf 2035 werd afgelopen week binnen de EU bezegeld.

Afbeelding

'Hotel Rwanda-held' en Kagame-criticus weer op vrije voeten

Paul Rusesabagina (68) hoeft zijn oude dag niet door te brengen in een Rwandese gevangenis. De volksheld, die wereldwijd bekendheid verwierf door de levens die hij redde tijdens de Rwandese genocide, kreeg gratie.