Bijna zestig doden bij brand in Bangkok

Nieuws
BANGKOK - Bij een brand in een nachtclub in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn bijna zestig doden gevallen. Dat deelde de politie donderdag (plaatselijke tijd) mee.
anp RTR AFP
woensdag 31 december 2008 om 22:15

Hulpverleners en politiemensen spraken van zeker 59 doden onder de feestvierders in de nachtclub Santika. Zij luidden er in de nacht van woensdag op donderdag het nieuwe jaar in. Ongeveer 190 mensen raakten gewond.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Veel plaatselijke media speculeerden dat kortsluiting tot het drama heeft geleid. Enkele televisiezenders sloten niet uit dat de brand door vuurwerk was ontstaan.

Inmiddels heeft de Thaise politie een centrum opgezet voor het identificeren van 28 slachtoffers van de brand in Bangkok. De lichamen zijn overgebracht van ziekenhuizen naar een politieziekenhuis, berichtte de Thaise krant The Nation.

De Nederlandse ambassade in Thailand heeft tot op heden geen bevestiging voor mediaberichten dat er Nederlanders zijn omgekomen.

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva vroeg zich donderdag af waarom er vuurwerk binnen in een club is afgestoken. De bewindsman bezocht gewonden in een ziekenhuis in de hoofdstad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zonder gêne staatsterreur toegeven: De vuile oorlog van de Spaanse staat tegen ETA

De Spaanse staat voerde in de jaren tachtig een vuile oorlog tegen de Baskische afscheidingsbeweging ETA. De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken José Barrionuevo geeft dit toe, zonder spoor van spijt.

Afbeelding

Wees trots op je Afrikaanse ik, leren de kinderen op deze afrocentrische school in Kenia

Sinds de Britse kolonisten het Oost-Afrikaanse Kenia verlieten, is er in het onderwijs bar weinig veranderd. Voor Utheri en Oku Kanayo reden om in Kenia de eerste afrocentrische school van Afrika op te zetten.

Afbeelding

Stad in Donbas biedt al half jaar weerstand aan Russen. ‘Een meedogenloze, voortwoekerende strijd’

Het Russische leger probeert al een half jaar het stadje Bachmoet tevergeefs in te nemen. Het is het zoveelste voorbeeld van Ruslands militaire falen in Oekraïne.

Afbeelding

Na tien weken van protesten kiest Iraanse bewind voor nog hardere lijn

Het Iraanse regime wil demonstranten als terroristen behandelen, en dreigt met het vaker toepassen van de doodstraf. Naast president Raisi is nu een tweede lid van de beruchte Doodscommissie op een cruciale post benoemd.

Afbeelding

Moldavië richt zich door Oekraïne-oorlog op Europa: ‘Wij zijn geen partij voor de Russen’

Moldavië is een arm landje, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. ‘Ik zal pas halleluja roepen wanneer het vrede is in Oekraïne en wij zonder kleerscheuren en in pais en vree de weg kunnen inslaan naar Europa.’

Afbeelding

In Israël gaan de alarmbellen af, over het geweld op de Westbank, over het leger en over Iran

Zowel het Israëlische leger als de VN slaan alarm over de situatie op de Westbank die ‘het kookpunt bereikt’. Naast die concrete zorg, bereidt Israël zich ook nog voor op een actie tegen die andere, grote dreiging Iran.