Luister naar

Winst maken met vaccin hoeft niet

Nieuws
Nu het Europees Geneesmiddelenagentschap positief heeft geadviseerd, gaat de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties bekijken of ze vaccinatie al dan niet zal aanraden in landen waar malaria endemisch voorkomt. Dat wil zeggen dat de ziekte in het desbetreffende land maar blijft voorkomen, zonder dat degenen die eraan lijden deze elders hebben opgelopen. Een besluit over zo’n advies wordt nog dit jaar verwacht. Daarna moeten de autoriteiten van de desbetreffende landen nog toestemming geven voor het gebruik van het vaccin.
Tilly Dodds
zaterdag 25 juli 2015 om 03:00

De ontwikkeling van Mosquirix heeft tot nu toe circa 516 miljoen euro gekost. GlaxoSmithKline heeft nog niet gezegd hoe duur het vaccin gaat worden, maar heeft wel laten weten er geen winst op te hoeven maken. Op zijn website meldt het bedrijf dat de prijs de kosten van het ontwikkelen moet dekken, plus nog circa vijf procent. Dat extra geld ‘zal worden geïnvesteerd in nieuwe vaccins tegen verwaarloosde tropische ziekten’. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Braziliaanse president wil Amazone met leger verdedigen, noemt leed inheemse bevolking onder Bolsonaro 'genocide'

Het Braziliaanse leger bereidt een operatie voor om illegale mijnbouwers te verjagen uit de Amazone. Hiermee wil de regering van president Lula da Silva een einde maken aan de humanitaire ramp die zich voltrekt binnen de inheemse Yanomami-gemeenschap.

Afbeelding

'Vergroenende industrie EU steunen tegen rivalen'

De Europese Unie liep voorop door als eerste machtsblok ter wereld de Green Deal in te voeren naar klimaatneutraliteit in 2050. Nu zal de EU haar industrieën en bedrijven steunen om concurrenten voor te blijven, aldus de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leye..

Afbeelding

Rishi Sunak 100 dagen in het zadel als Brits premier, maar comfortabel zit hij niet

Rishi Sunak houdt het al meer dan twee keer zo lang vol als premier dan zijn voorganger, maar daar is ook alles mee gezegd. Sunak was nog nooit eerder zo impopulair.

Afbeelding

Oekraïne vreest nog deze maand Russisch offensief

Oekraïne vreest dat de Russen nog deze maand een groot offensief lanceren. Volgens Kyiv zijn er nu 326.000 Russische soldaten in het land, het dubbele van de legermacht die de invasie begon.

Afbeelding

Noorwegen verbiedt koranverbranding

De Noorse politie heeft een demonstratie verboden waarbij een koran zou worden verbrand. Om ‘veiligheidsredenen’ mag een anti-islamitische groepering vandaag niet protesteren bij de Turkse ambassade in Oslo.

Afbeelding

Bond: 2,8 miljoen betogers tegen pensioenplan

In Frankrijk zijn volgens een links-radicale vakbond 2,8 miljoen mensen gaan demonstreren tegen de pensioenplannen van de regering. Volgens de regering waren het er 1,27 miljoen.