Luister naar

Sneeuw op cactussen in de woestijn van Arizona

Nieuws
Besneeuwde cactussen in de woestijn van Arizona en vijf graden boven nul in Alaska. Voor veel Amerikanen in het westen van de VS is het nu al een opmerkelijke winter.
Gerhard Wilts
donderdag 3 januari 2019 om 08:40

Phoenix

Voor het eerst in vijf jaar lag er een pak sneeuw van zes centimeter dik in Phoenix, de hoofdstad van Arizona. Het verkeer ondervindt al dagen hinder van het ‘extreme’ weer. In het dorre woestijngebied zorgde de sneeuw voor een vers winters laagje op cactussen. Op sociale media regent het dan ook foto’s van de planten.

Het koude weer en de sneeuw zijn ‘tamelijk ongewoon’ voor het gebied aan de grens met Mexico, zei Glenn Lader, een meteoroloog van het nationale meteorologisch instituut in Tucson, tegen AP. In de zomer zijn de inwoners temperaturen van boven de 40 graden gewend en ook in de winter is het vaak 20 graden.

Daarentegen kampt Alaska met opmerkelijk zachte temperaturen. In de hoofdstad Anchorage smelt de sneeuw weg door warmere lucht uit het zuiden. Op nieuwjaarsdag was het ruim vijf graden boven nul. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De tanks voor Oekraïne zijn niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen

De tanks voor Oekraïne zijn geen niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen. Want hoe ver moet je gaan om Rusland tot stoppen te dwingen en mogen westerse wapens dan ook letterlijk de grens over?

Afbeelding

Twee Britse vrijwilligers zijn in Oekraïne om het leven gekomen. 'Ze zullen worden herinnerd als helden'

De Britse vrijwilligers Chris Parry en Andrew Bagshaw, die sinds 6 januari vermist waren, zijn omgekomen in Oekraïne. Onderweg van Kramatorsk naar Soledar werd hun auto geraakt door Russisch vuur, terwijl ze er mensen probeerden te evacueren.

Afbeelding

Kremlin reageert met laconieke én dreigende taal op levering westerse tanks

Met het sturen van Leopards en Abrams-tanks gaat het Westen een ‘rode lijn’ over, klinkt het vanuit Rusland. Maar bang zegt men in Moskou niet te zijn: ‘Die tanks branden als alle anderen.’

Afbeelding

'Dader mesaanval Duitse trein is geen extremist'

De aangehouden dader van de mesaanval in een trein in Noord-Duitsland was waarschijnlijk geen extremist. Veiligheidsbronnen zien daar geen aanwijzingen voor en vermoeden eerder dat hij geestelijk in de war was.

Afbeelding

Hezbollah wil de grip op Libanon versterken terwijl het land in chaos is

Libanon zakt steeds verder weg in chaos. Maar temidden van een gierende inflatie, elf mislukte pogingen om een president te kiezen, zorgt het heropende onderzoek naar de explosie in de haven voor felle botsingen.

Afbeelding

Grote zorgen Spaanse regering over toename femicide, tweede crisisberaad in een maand

De Spaanse regering slaat alarm over het stijgende aantal vrouwen dat door hun (ex-)partner wordt vermoord. Sinds het begin van dit jaar zijn in Spanje al zes vrouwen en een jong meisje slachtoffer geworden van femicide.