Luister naar

Sneeuw op cactussen in de woestijn van Arizona

Nieuws
Besneeuwde cactussen in de woestijn van Arizona en vijf graden boven nul in Alaska. Voor veel Amerikanen in het westen van de VS is het nu al een opmerkelijke winter.
Gerhard Wilts
donderdag 3 januari 2019 om 08:40

Phoenix

Voor het eerst in vijf jaar lag er een pak sneeuw van zes centimeter dik in Phoenix, de hoofdstad van Arizona. Het verkeer ondervindt al dagen hinder van het ‘extreme’ weer. In het dorre woestijngebied zorgde de sneeuw voor een vers winters laagje op cactussen. Op sociale media regent het dan ook foto’s van de planten.

Het koude weer en de sneeuw zijn ‘tamelijk ongewoon’ voor het gebied aan de grens met Mexico, zei Glenn Lader, een meteoroloog van het nationale meteorologisch instituut in Tucson, tegen AP. In de zomer zijn de inwoners temperaturen van boven de 40 graden gewend en ook in de winter is het vaak 20 graden.

Daarentegen kampt Alaska met opmerkelijk zachte temperaturen. In de hoofdstad Anchorage smelt de sneeuw weg door warmere lucht uit het zuiden. Op nieuwjaarsdag was het ruim vijf graden boven nul. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EU kondigt nieuwe sancties Rusland aan na topoverleg in Kyiv. 'De EU steunt Oekraïne zo lang als nodig'

De Europese Unie komt met nieuwe strafmaatregelen tegen Rusland. Het tiende sanctiepakket − dat één jaar na de inval in Oekraïne gepresenteerd wordt − zal Moskou zo’n tien miljard euro aan economische schade opleveren.

Afbeelding

Meer dan 11.000 Nigerianen slepen Shell voor de rechter voor vervuiling van hun land

Meer dan elfduizend Nigerianen hebben een schadeclaim tegen Shell ingediend bij het Britse Hooggerechtshof. Zij stellen dat het oliebedrijf verantwoordelijk is voor vervuiling van hun land en water.

Afbeelding

Opnieuw heeft een Gandhi een lange tocht gemaakt om India te verenigen - nu het grootste land ter wereld

Is dit India's moment? 75 jaar na de moord op Gandhi is India het grootste land ter wereld. Het is niet het land dat Gandhi voor ogen had. Toch zijn Gandhi's idealen nog levend, bewijst een 4080 kilometer lange mars.

Afbeelding

Vast in het moeras of achter een hek, want deze asielzoekers zijn ongewenst

De Europese Unie wil minder vluchtelingen binnen haar grenzen. Aan de buitengrens met Belarus leidt de verharding van het beleid tot schrijnende situaties. 'Ledematen moeten worden geamputeerd.'

Afbeelding

Oekraïne slaat alarm over groot Russisch offensief einde van de maand

Oekraïne vreest dat de Russen nog deze maand een groot offensief lanceren. Volgens Kyiv zijn er nu 326.000 Russische soldaten in het land, het dubbele van de legermacht die de invasie begon.

Afbeelding

Braziliaanse president wil Amazone met leger verdedigen, noemt leed inheemse bevolking onder Bolsonaro 'genocide'

Het Braziliaanse leger bereidt een operatie voor om illegale mijnbouwers te verjagen uit de Amazone. Hiermee wil de regering van president Lula da Silva een einde maken aan de humanitaire ramp die zich voltrekt binnen de inheemse Yanomami-gemeenschap.