Luister naar

Keizersnede uitgesteld om stemming brexit

Nieuws
Tilly Dodds
dinsdag 15 januari 2019 om 08:28

Londen

De hoogzwangere Britse politica Tulip Siddiq (Labour) heeft de geboorte van haar kind, een zoontje, uitgesteld om een belangrijke stemming over de brexit niet te missen. Artsen zouden vandaag bij haar een keizersnede uitvoeren, maar die operatie is opgeschoven naar donderdag. Siddiq wilde dinsdagavond per se aanwezig zijn bij de stemming in het Lagerhuis over de brexit-overeenkomst tussen premier Theresa May en de Europese Unie. De 36-jarige politica, een nicht van het Bengalese staatshoofd Sheikh Hasina Wajed, zei volgens de Evening Standard dat artsen hadden aanbevolen dat het kind dinsdag gehaald zou worden, maar het gaat volgens haar om ‘de belangrijkste stemming van mijn leven’. Ze voegde eraan toe dat ze bij haar besluit tot uitstel aan de toekomst van haar kind had gedacht. ‘Het is de moeite waard te vechten voor een wereld met betere mogelijkheden voor een solide relatie tussen Groot-Brittannië en Europa’, zei ze. Siddiq en haar man hebben al een dochtertje van twee jaar oud. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geweld gijzelt de agenda van de Israëlische regering en de roep om harde maatregelen neemt toe

De politiek in Israël is in de ban van de recente aanslagen. Palestijnse terreurbewegingen bejubelen de moorden, de Palestijnse Autoriteit zwijgt erover en in Israël wordt nu gesproken over deportatie van de daders.

Afbeelding

Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op moskee in Pakistan

Zeker 32 mensen zijn maandag omgekomen bij een vermoedelijke zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar. Meer dan 150 mensen raakten gewond. Een deel van de moskee is door de explosie ingestort.

Afbeelding

Nieuwe Berlijnse verkeerswet zet 'morele strijd' tussen fiets en auto op scherp

De Berlijnse autobezitter wordt in het nauw gedreven. Moesten autorijders eerder al asfalt afstaan aan fietsstroken en busbanen, nu wordt ook hun parkeerruimte ingeperkt. Een morele strijd dreigt.

Afbeelding

Hoe een christelijke lobbyist uit Nederland Afrikaanse leiders beïnvloedt

Nederland staat erom bekend dat het liberale waarden uitdraagt in de wereld. Maar er zijn ook Nederlanders die met een tegenovergestelde boodschap het vliegtuig in stappen. Zoals de conservatieve lobbyist Henk Jan van Schothorst.

Afbeelding

Doden door schietpartij bij synagoge in Jeruzalem na dagen van spanning tussen Israël en Palestijnen

Bij een schietpartij in de buurt van een synagoge in een Joodse wijk in Oost-Jeruzalem zijn vrijdagavond zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afbeelding

De rol van premier Modi bij sektarische rellen in India in 2002 is nog steeds taboe

Er zijn strikte grenzen aan de vrijheid van meningsuiting in India, maakte de regering nog weer eens duidelijk. Steen des aanstoots: een documentaire over Modi’s hindoenationalisme en zijn rol tijdens antimoslimrellen in 2002.