Luister naar

Keizersnede uitgesteld om stemming brexit

Nieuws
Tilly Dodds
dinsdag 15 januari 2019 om 08:28

Londen

De hoogzwangere Britse politica Tulip Siddiq (Labour) heeft de geboorte van haar kind, een zoontje, uitgesteld om een belangrijke stemming over de brexit niet te missen. Artsen zouden vandaag bij haar een keizersnede uitvoeren, maar die operatie is opgeschoven naar donderdag. Siddiq wilde dinsdagavond per se aanwezig zijn bij de stemming in het Lagerhuis over de brexit-overeenkomst tussen premier Theresa May en de Europese Unie. De 36-jarige politica, een nicht van het Bengalese staatshoofd Sheikh Hasina Wajed, zei volgens de Evening Standard dat artsen hadden aanbevolen dat het kind dinsdag gehaald zou worden, maar het gaat volgens haar om ‘de belangrijkste stemming van mijn leven’. Ze voegde eraan toe dat ze bij haar besluit tot uitstel aan de toekomst van haar kind had gedacht. ‘Het is de moeite waard te vechten voor een wereld met betere mogelijkheden voor een solide relatie tussen Groot-Brittannië en Europa’, zei ze. Siddiq en haar man hebben al een dochtertje van twee jaar oud. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De tanks voor Oekraïne zijn niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen

De tanks voor Oekraïne zijn geen niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen. Want hoe ver moet je gaan om Rusland tot stoppen te dwingen en mogen westerse wapens dan ook letterlijk de grens over?

Afbeelding

Twee Britse vrijwilligers zijn in Oekraïne om het leven gekomen. 'Ze zullen worden herinnerd als helden'

De Britse vrijwilligers Chris Parry en Andrew Bagshaw, die sinds 6 januari vermist waren, zijn omgekomen in Oekraïne. Onderweg van Kramatorsk naar Soledar werd hun auto geraakt door Russisch vuur, terwijl ze er mensen probeerden te evacueren.

Afbeelding

Kremlin reageert met laconieke én dreigende taal op levering westerse tanks

Met het sturen van Leopards en Abrams-tanks gaat het Westen een ‘rode lijn’ over, klinkt het vanuit Rusland. Maar bang zegt men in Moskou niet te zijn: ‘Die tanks branden als alle anderen.’

Afbeelding

'Dader mesaanval Duitse trein is geen extremist'

De aangehouden dader van de mesaanval in een trein in Noord-Duitsland was waarschijnlijk geen extremist. Veiligheidsbronnen zien daar geen aanwijzingen voor en vermoeden eerder dat hij geestelijk in de war was.

Afbeelding

Hezbollah wil de grip op Libanon versterken terwijl het land in chaos is

Libanon zakt steeds verder weg in chaos. Maar temidden van een gierende inflatie, elf mislukte pogingen om een president te kiezen, zorgt het heropende onderzoek naar de explosie in de haven voor felle botsingen.

Afbeelding

Grote zorgen Spaanse regering over toename femicide, tweede crisisberaad in een maand

De Spaanse regering slaat alarm over het stijgende aantal vrouwen dat door hun (ex-)partner wordt vermoord. Sinds het begin van dit jaar zijn in Spanje al zes vrouwen en een jong meisje slachtoffer geworden van femicide.