Luister naar

Keizersnede uitgesteld om stemming brexit

Nieuws
Tilly Dodds
dinsdag 15 januari 2019 om 08:28

Londen

De hoogzwangere Britse politica Tulip Siddiq (Labour) heeft de geboorte van haar kind, een zoontje, uitgesteld om een belangrijke stemming over de brexit niet te missen. Artsen zouden vandaag bij haar een keizersnede uitvoeren, maar die operatie is opgeschoven naar donderdag. Siddiq wilde dinsdagavond per se aanwezig zijn bij de stemming in het Lagerhuis over de brexit-overeenkomst tussen premier Theresa May en de Europese Unie. De 36-jarige politica, een nicht van het Bengalese staatshoofd Sheikh Hasina Wajed, zei volgens de Evening Standard dat artsen hadden aanbevolen dat het kind dinsdag gehaald zou worden, maar het gaat volgens haar om ‘de belangrijkste stemming van mijn leven’. Ze voegde eraan toe dat ze bij haar besluit tot uitstel aan de toekomst van haar kind had gedacht. ‘Het is de moeite waard te vechten voor een wereld met betere mogelijkheden voor een solide relatie tussen Groot-Brittannië en Europa’, zei ze. Siddiq en haar man hebben al een dochtertje van twee jaar oud. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Poetin dreigt met actie tegen westerse wapens met 'nucleaire bestanddelen'

Rusland is gedwongen maatregelen te nemen als Groot-Brittannië aan Oekraïne behalve tanks ook granaten gaat leveren die verarmd uranium bevatten. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin dinsdag

Afbeelding

Israëlische minister zorgt voor rel met Palestijnen en Jordanië

De Israëlische minister Ben Smotrich heeft gezorgd voor een rel met Jordanië. Hij stelde dat de Palestijnen niet als volk bestaan en hij stond daarbij achter een vlag van ‘Groot-Israël’ waarbij Jordanië was ingelijfd.

Afbeelding

Onderzoek: China hield nog meer coronadieren op markt in Wuhan geheim, westerse onderzoekers tegengewerkt

In de hoek van de markt in het Chinese Wuhan waar corona eind 2019 voor het eerst opdook, zijn in 2020 DNA-sporen gevonden van meerdere coronagevoelige dieren die op de markt werden verhandeld.

Afbeelding

Zuid-Afrikaanse jongeren willen niet plunderen, maar gewoon een beter leven

Zuid-Afrika bereidde zich mentaal voor op rellen en plunderingen. Maar de grote 'revolutie' van EFF-leider Malela werd niet waar hij op hoopte. Toch wil dat niet zeggen dat de bevolking geen verandering wil.

Afbeelding

Xi en Poetin bij hun topontmoeting in Moskou: wij banen de weg voor de wereld

Na een jaar oorlog tegen Oekraïne en een aanklacht van het Strafhof tegen Poetin is de Chinese president Xi Jinping op bezoek bij zijn vriend in Moskou. Samen zullen ze de wereld de weg wijzen, is Xi's boodschap.

Afbeelding

Franse regering overleeft motie van wantrouwen, maar de pensioenonrust is zeker niet voorbij

De Franse regering heeft maandag een motie van wantrouwen overleefd. Toch verstommen de protesten tegen de pensioenhervorming allerminst: komende donderdag staat opnieuw een landelijke stakingsdag gepland.