De Amerikanen zitten niet te wachten op nog eens vier jaar Biden, toch blijven de Democraten hem steunen

Achtergrond
De Democratische Partij maakte in april bekend dat er tijdens de voorverkiezingen geen debatten georganiseerd gaan worden. ‘De Democraten willen Biden uit de wind houden.’
Elian Yahye
vrijdag 26 mei 2023 om 13:36
Biden benadrukte tijdens de voorverkiezingen van 2020 dat hij beschouwd moest worden als een ‘transitiekandidaat'.
Biden benadrukte tijdens de voorverkiezingen van 2020 dat hij beschouwd moest worden als een ‘transitiekandidaat'. beeld Ron Sachs

Amersfoort

Terwijl de Republikeinse presidentskandidaten zich één voor één aandienen en Donald Trump al enkele maanden pesterige bijnamen bedenkt voor zijn belangrijkste tegenstander Ron DeSantis (‘Gehaktbal Ron’, ‘Ron DeSchijnheilige’), lijken de Democraten verrassend eensgezind. Vrijwel alle Democratische politici staan als één man achter de man die hen in 2024 aan de overwinning moet helpen: president Joe Biden. 

De Democratische voorverkiezingen lijken op dit moment haast een formaliteit te zijn. Afgelopen zomer liet de Democratische Nationale Conventie (DNC), het partijbureau van de Democraten, al weten Biden onvoorwaardelijk te steunen. ‘We staan vierkant achter Biden’, zei de DNC-directeur. ‘Punt uit.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer Oekraïense activiteit aan front bij Donetsk, maar begin tegenoffensief is nog niet aan te wijzen

Volgens Rusland probeert Oekraïne een doorbraak te forceren aan het front bij Donetsk. Een grootschalig offensief zou daarbij zijn afgeslagen, meldt het Russische ministerie van Defensie.

Afbeelding

Intouchables-boegbeeld Pozzo di Borgo (72) overleden

De Franse zakenman Philippe Pozzo di Borgo is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Pozzo di Borgo, die aan het hoofd stond van champagnehuis Pommery, raakte begin jaren negentig verlamd door een paraglide-ongeluk.

Afbeelding

Chemiebedrijf 3M, ook onder vuur in de VS, zet in op miljardenschikking met overheid wegens PFAS

Chemieconcern 3M, in Nederland aansprakelijk gesteld voor het lozen van chemicaliën, staat op het punt om in de VS een miljardenschikking te treffen vanwege soortelijke vervuiling.

Afbeelding

Begint Wagnerbaas Prigozjin een gevaar voor Poetin te worden?

Zonder de hulp van president Vladimir Poetin was Jevgeni Prigozjin nooit groot geworden. Maar het lijkt erop dat de baas van het beruchte huurlingenleger Wagner nu een gevaar begint te worden voor de president.

Afbeelding

Zuid-Afrika staat voor het blok als Poetin komt, met een arrestatiebevel van het Strafhof aan zijn broek

Zuid-Afrika wringt zich in allerlei bochten om de komst van Poetin naar de BRICS-top in Johannesburg mogelijk te maken. Want eigenlijk zou het, als lid van het Strafhof, Poetin bij aankomst moeten arresteren.

Afbeelding

Afrika-strategie legt nadruk op gelijkwaardige handel, maar hoe werkt dat in een Afrikaanse mijn?

Eindelijk was daar deze week de langverwachte Afrika-strategie. Handel blijkt de focus. En gelijkwaardigheid het sleutelwoord. Maar hoe creëer je gelijkwaardige partnerschappen in een ongelijkwaardig economisch systeem?