Recordaantal vluchtelingen op Lampedusa aangekomen

Nieuws
Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn afgelopen weekend in 24 uur meer dan tweeduizend vluchtelingen aangekomen. Nooit eerder zag het eiland zo’n hoog aantal vluchtelingen in een dag. Ze bereikten het eiland in tientallen verschillende boten, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.
redactie vk
zondag 26 maart 2023 om 19:44 aangepast 27 maart 2023 06:57
Aankomst van een groep van ongeveer tweehonderd migranten op Lampedusa, eerder deze maand.
Aankomst van een groep van ongeveer tweehonderd migranten op Lampedusa, eerder deze maand. beeld Sipa Usa

Palermo

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen 267 migranten aan. Vrijdagochtend, -middag en -avond waren er volgens het persbureau al 1778 vluchtelingen geteld. 

Een aantal boten kwam op de Middellandse Zee in de problemen en kreeg hulp van een reddingsschip en vaartuigen van de Italiaanse autoriteiten, aldus ANSA.

Lampedusa is het zuidelijkste deel van Italië en ligt relatief dicht bij de kust van Noord-Afrika. Migranten proberen vanuit Tunesië en Libië om in bootjes, die vaak niet geschikt zijn voor de Middellandse Zee, de oversteek te maken naar Lampedusa of andere Europese eilanden in de buurt. 

De gevaarlijke reis kost velen het leven. In de eerste maanden van dit jaar zijn al zeker 191 migranten overleden, nog eens 186 zijn vermist.

H..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Erdogan herkozen als president van Turkije. 'De oneerlijkste verkiezingen in jaren'

Recep Tayyip Erdogan is herkozen als president van Turkije. Zijn tegenkandidaat Kemal Kiliçdaroglu gaf zondagavond tegen 10 uur lokale tijd toe ‘de oneerlijkste verkiezingen in jaren’ te hebben verloren.

Afbeelding

Oud-minister Kissinger, een 100-jarige mythe van meesterlijke diplomatie

Henry Kissinger is de meest markante minister van Buitenlandse Zaken van de twintigste eeuw. Hij werkt vijftien uur per dag, is bezig met twee nieuwe boeken, is bereid om met Poetin te praten en wordt honderd jaar.

Afbeelding

Kernwapens komen volgens Loekasjenko al naar Belarus, experts zien het als poging tot nucleaire chantage

Moskou en Minsk hebben donderdag een akkoord gesloten over de verplaatsing van tactische kernwapens naar Belarus. Volgens president Aleksandr Loekasjenko zijn ze zelfs al onderweg.

Afbeelding

Recordaantal migranten trekt naar Verenigd Koninkrijk, ondanks de Brexit

De netto-migratie naar het Verenigd Koninkrijk heeft in 2022 met ruim 600.000 een recordhoogte bereikt. Het zorgt voor druk op de minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman

Afbeelding

De Amerikanen zitten niet te wachten op nog eens vier jaar Biden, toch blijven de Democraten hem steunen

De Democratische Partij maakte in april bekend dat er tijdens de voorverkiezingen geen debatten georganiseerd gaan worden. 'De Democraten willen Biden uit de wind houden.'

Afbeelding

De rode loper ligt uit voor de Iraanse ayatollahs, die met een golf van executies de protesten smoren

Tot in de beruchte Evingevangenis protesteren Iraanse vrouwen nog steeds tegen het brute regime van de ayatollahs. Maar internationaal wordt de rode loper voor hen uitgerold, wat de sancties tegen het regime ondergraaft.