Canada kent een recordgroei van de bevolking door een ‘agressief immigratieplan’ van de regering

Achtergrond
De Canadese bevolking is het afgelopen jaar voor het eerst met ruim een miljoen mensen gegroeid. En de regering wil nog eens anderhalf miljoen extra immigranten in drie jaar tijd. Toch sluiten president Biden en premier Trudeau een akkoord over het sluiten van een onverhard weggetje.
Jan van Benthem
vrijdag 24 maart 2023 om 17:16 aangepast 17:57
Azielzoekers uit Colombia zijn afgezet bij het landweggetje naar de grensovergang richting Canada bij Roxham
Azielzoekers uit Colombia zijn afgezet bij het landweggetje naar de grensovergang richting Canada bij Roxham beeld anp / Ryan Remiorz

Ottawa

Nog nooit is de bevolking van Canada zo snel gegroeid als in 2022, meldt het Canadese Bureau voor de statistiek in het nieuwste overzicht. Het aantal Canadezen steeg met 1.050.110 personen van van ruim 38,5 miljoen naar ruim 39,5 miljoen.

Met een groei van 2,7 procent van de bevolking was Canada in 2022 het snelst groeiende land van de 38 lidstaten van de OESO, de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling van vrijwel uitsluitend westerse landen. Als het land in dit tempo blijft doorgroeien, zal de bevolking de komende kwarteeuw verdubbelen, zegt de Canadese regering.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zuid-Afrika staat voor het blok als Poetin komt, met een arrestatiebevel van het Strafhof aan zijn broek

Zuid-Afrika wringt zich in allerlei bochten om de komst van Poetin naar de BRICS-top in Johannesburg mogelijk te maken. Want eigenlijk zou het, als lid van het Strafhof, Poetin bij aankomst moeten arresteren.

Afbeelding

Afrika-strategie legt nadruk op gelijkwaardige handel, maar hoe werkt dat in een Afrikaanse mijn?

Eindelijk was daar deze week de langverwachte Afrika-strategie. Handel blijkt de focus. En gelijkwaardigheid het sleutelwoord. Maar hoe creëer je gelijkwaardige partnerschappen in een ongelijkwaardig economisch systeem?

Afbeelding

Als modderstromen en droogtedoden geen nieuws meer zijn, is er dan nog wel een weg terug?

Weer vierhonderd mensen dood door modderstromen. De slachtoffers van klimaatontwrichting verdwijnen in een anoniem massagraf en geen nieuwshaan die ernaar kraait.

Afbeelding

Eerste horde genomen: Huis van Afgevaardigden stemt in met verhoging schuldenplafond VS

Na maandenlang steggelen stemde het Huis van Afgevaardigden woensdag voor een verhoging van het schuldenplafond, het wettelijk plafond voor de toegestane hoogte van de Amerikaanse staatsschuld.

Afbeelding

'Wil je de schuilkelder in of gaan we verder?' Nastya geeft rondleidingen in de Oekraïense stad Lviv

'Wat uw situatie ook is, ga niet naar Oekraïne', adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch bestaat toerisme nog altijd in het land en de avontuurlijk ingestelde reiziger wordt er met open armen ontvangen.

Afbeelding

Export Arabische gom uit Soedan valt deels weg: snoep- en frisdrankindustrie vrezen tekort

Door de aanhoudende gevechten in Soedan is de export van Arabische gom tot stilstand gekomen. Het merendeel van het unieke natuurproduct komt uit dit door geweld geteisterde Noord-Afrikaanse land.