BBB gaat Europa in en lonkt naar een plek onder de christendemocratische paraplu

Analyse
De val van het CDA is kenmerkend voor de krimp van de christendemocratie in de Europese Unie. Nu al boezemen de Europese verkiezingen in juni 2024 de christendemocraten angst in. Schiet BBB hen te hulp?
Ruurd Ubels
maandag 20 maart 2023 om 17:34 aangepast 21 maart 2023 08:23
In Nederland strijden BBB en het CDA met elkaar. In het Europees Parlement zitten ze vanaf volgend jaar wellicht in dezelfde fractie.
In Nederland strijden BBB en het CDA met elkaar. In het Europees Parlement zitten ze vanaf volgend jaar wellicht in dezelfde fractie. beeld anp / Anton Kappers
Provinciale Statenverkiezingen

Brussel

Nog ruim een jaar wachten, en Nederlandse kiezers kunnen weer op BBB stemmen. Deze keer tijdens de Europese verkiezingen, want de partijnaam ‘BBB Europa’ is deze maand geregistreerd, meldt de Kiesraad. In het mediageweld rondom de BoerBurgerBeweging is dit nieuwtje ondergesneeuwd, hoewel partijleider Caroline van der Plas erover twitterde: ‘Natuurlijk doen wij mee aan verkiezingen voor Europees Parlement. Voorbereidingen al volop in gang gezet. Dus bewaar spandoeken goed!’

Alexander Hendriks, medewerker van de Tweede Kamerfractie en lid van de BBB-Europawerkgroep, bevestigt dat de partij al een paar keer in Brussel is geweest. Er zijn contacten met Europarlementariërs, en ook met ambtenaren van de Europese Commissie. Inmi..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.