Trump voorspelt zijn eigen arrestatie en wil dat zijn aanhang komt vechten

Nieuws
Donald Trump heeft zaterdagochtend zijn volgelingen opgeroepen voor hem te komen vechten. Op zijn eigen platform Truth Social schrijft hij: ‘Protesteer! Pak ons land terug!’ Trump voorspelt dat hij dinsdag gearresteerd zal worden.
Michel Maas / vk
zaterdag 18 maart 2023 om 18:31
Donald Trump roept medestanders op het land 'terug te pakken'.
Donald Trump roept medestanders op het land 'terug te pakken'. beeld afp / Mandel Ngan

Washington

De hoofdofficier van justitie van Manhattan Alvin Bragg zou het op de voormalige president hebben voorzien. Bragg doet onderzoek naar zwijggeld dat tijdens Trumps campagne van 2016 zou zijn betaald. Trump zelf zou daarbij de wet hebben overtreden.

Trumps oproep om te protesteren en zijn taalgebruik (‘Take Our Nation Back’) doet denken aan 6 januari 2021, toen hij zijn aanhangers opriep als gekken te vechten (‘Fight like Hell!) omdat ‘ze’ (zijn aanhangers) anders geen land meer zouden hebben om voor te vechten. Destijds bestormden duizenden opgehitste Trump-fans het Capitool. Trump lijkt te dreigen met iets soortgelijks, mocht hij dinsdag worden gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Protest in Frankrijk escaleert, bezoek van koning Charles aan Parijs gaat niet door

In Frankrijk wint het protest tegen de omstreden pensioenhervoming aan kracht en geweld. Het staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Parijs is uitgesteld na een week van stakingen en gewelddadige confrontaties.

Afbeelding

Het spook van de Irakoorlog is nog springlevend en ondergraaft de geloofwaardigheid van het Westen

De Amerikaans-Britse invasie in Irak, deze week twintig jaar geleden, is ook nu nog voor veel niet-westerse landen een overtuigend bewijs van westerse hypocrisie. Zo speelt deze oorlog 20 jaar later nog een grote rol.

Afbeelding

Duitsland verwacht toch een snelle deal met EU over verbod op verbrandingsmotor

Duitsland en de Europese Unie zijn ‘op de goede weg’ om hun geschil over het einde van de verbrandingsmotor in 2035 op te lossen.

Afbeelding

India jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs

Spoken uit het verleden herleven in India. De politie jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs.

Afbeelding

VS voorzien moeilijke weken voor Oekraïne, Poetin zou offensief willen opvoeren

Het Russische offensief in Oost-Oekraïne nadert zijn hoogtepunt. De VS verwachten dat de komende weken ‘moeilijk’ zullen worden, omdat Moskou de aanvallen wil opvoeren.

Afbeelding

Het nieuwe Comité Iran Vrij wil dat de Iraanse Revolutionaire Gardes op de Europese terreurlijst komen

Zet om te beginnen de Iraanse Revolutionaire Gardes op de Europese terreurlijst, is de eerste concrete oproep van het nieuwe Comité Iran Vrij richting de Nederlandse en Europese politiek.