Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op moskee in Pakistan

Nieuws
Zeker 32 mensen zijn maandag omgekomen bij een vermoedelijke zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar. Meer dan 150 mensen raakten gewond.
Ben van Raaij / vk
maandag 30 januari 2023 om 13:05
Onder de slachtoffers zouden veel politie-agenten zijn die zich in de moskee verzameld hadden voor het middaggebed.
Onder de slachtoffers zouden veel politie-agenten zijn die zich in de moskee verzameld hadden voor het middaggebed. beeld epa / Bilawal Arbab

Een deel van de moskee is door de explosie ingestort. Reddingswerkers zoeken onder het puin naar overlevenden. Er zouden op het moment van de explosie meer dan 260 mensen in de moskee zijn geweest. Tientallen gewonden zijn naar een naburig ziekenhuis gebracht. Een aantal van hen zou er ernstig aan toe zijn.

Onder de slachtoffers zouden veel politie-agenten zijn die zich in de moskee verzameld hadden voor het middaggebed. De moskee is gelegen op een zwaar beveiligd terrein waar ook het hoofdkwartier van de regionale politie en een afdeling van de Pakistaanse veiligheidsdienst zijn gevestigd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Das Auto' rijdt Europese top in de wielen: Duitse relatieproblemen werken door in Europees verband

Over Duitsland klonken bittere woorden op de Europese top die donderdag en vrijdag in Brussel werd gehouden. De Duitsers gijzelden de Europese klimaatplannen omdat ze maar geen afscheid konden nemen van das Auto.

Afbeelding

Protest in Frankrijk escaleert, bezoek van koning Charles aan Parijs gaat niet door

In Frankrijk wint het protest tegen de omstreden pensioenhervoming aan kracht en geweld. Het staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Parijs is uitgesteld na een week van stakingen en gewelddadige confrontaties.

Afbeelding

Het spook van de Irakoorlog is nog springlevend en ondergraaft de geloofwaardigheid van het Westen

De Amerikaans-Britse invasie in Irak, deze week twintig jaar geleden, is ook nu nog voor veel niet-westerse landen een overtuigend bewijs van westerse hypocrisie. Zo speelt deze oorlog 20 jaar later nog een grote rol.

Afbeelding

Duitsland verwacht toch een snelle deal met EU over verbod op verbrandingsmotor

Duitsland en de Europese Unie zijn ‘op de goede weg’ om hun geschil over het einde van de verbrandingsmotor in 2035 op te lossen.

Afbeelding

India jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs

Spoken uit het verleden herleven in India. De politie jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs.

Afbeelding

VS voorzien moeilijke weken voor Oekraïne, Poetin zou offensief willen opvoeren

Het Russische offensief in Oost-Oekraïne nadert zijn hoogtepunt. De VS verwachten dat de komende weken ‘moeilijk’ zullen worden, omdat Moskou de aanvallen wil opvoeren.