Doden door schietpartij bij synagoge in Jeruzalem na dagen van spanning tussen Israël en Palestijnen

Nieuws
Bij een schietpartij in de buurt van een synagoge in een Joodse wijk in Oost-Jeruzalem zijn vrijdagavond zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt.
redactie nd
vrijdag 27 januari 2023 om 21:49
De situatie tussen Israël en Palestijnen is de laatste dagen steeds meer gespannen.
De situatie tussen Israël en Palestijnen is de laatste dagen steeds meer gespannen. beeld Epa/atef Safadi

Jeruzalem

Israëlische media meldden in eerste instantie uiteenlopende slachtofferaantallen.

Sommige media spreken van zeker vijf doden, andere melden zeven dodelijke slachtoffers en weer andere spreken van tien. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er zeven doden bekend zijn, maar dat dit aantal nog kan oplopen.

De hulpdiensten maken melding van zeker vijf doden. Ook meldt de ambulancedienst dat er vijf gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht, onder wie een bejaarde vrouw. Het ministerie spreekt van tien gewonden.

De schutter is gedood, melden de hulpdiensten in het door Israël ingelijfde deel van de stad. Er werd vrijdagavond volgens Israëlische media gezocht naar een tweede verdachte, die de schutter geholpen zou hebben. Over ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Chemiebedrijf 3M, ook onder vuur in de VS, zet in op miljardenschikking met overheid wegens PFAS

Chemieconcern 3M, in Nederland aansprakelijk gesteld voor het lozen van chemicaliën, staat op het punt om in de VS een miljardenschikking te treffen vanwege soortelijke vervuiling.

Afbeelding

Begint Wagnerbaas Prigozjin een gevaar voor Poetin te worden?

Zonder de hulp van president Vladimir Poetin was Jevgeni Prigozjin nooit groot geworden. Maar het lijkt erop dat de baas van het beruchte huurlingenleger Wagner nu een gevaar begint te worden voor de president.

Afbeelding

Zuid-Afrika staat voor het blok als Poetin komt, met een arrestatiebevel van het Strafhof aan zijn broek

Zuid-Afrika wringt zich in allerlei bochten om de komst van Poetin naar de BRICS-top in Johannesburg mogelijk te maken. Want eigenlijk zou het, als lid van het Strafhof, Poetin bij aankomst moeten arresteren.

Afbeelding

Afrika-strategie legt nadruk op gelijkwaardige handel, maar hoe werkt dat in een Afrikaanse mijn?

Eindelijk was daar deze week de langverwachte Afrika-strategie. Handel blijkt de focus. En gelijkwaardigheid het sleutelwoord. Maar hoe creëer je gelijkwaardige partnerschappen in een ongelijkwaardig economisch systeem?

Afbeelding

Als modderstromen en droogtedoden geen nieuws meer zijn, is er dan nog wel een weg terug?

Weer vierhonderd mensen dood door modderstromen. De slachtoffers van klimaatontwrichting verdwijnen in een anoniem massagraf en geen nieuwshaan die ernaar kraait.

Afbeelding

Eerste horde genomen: Huis van Afgevaardigden stemt in met verhoging schuldenplafond VS

Na maandenlang steggelen stemde het Huis van Afgevaardigden woensdag voor een verhoging van het schuldenplafond, het wettelijk plafond voor de toegestane hoogte van de Amerikaanse staatsschuld.