Doden door schietpartij bij synagoge in Jeruzalem na dagen van spanning tussen Israël en Palestijnen

Nieuws
Bij een schietpartij in de buurt van een synagoge in een Joodse wijk in Oost-Jeruzalem zijn vrijdagavond zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt.
redactie nd
vrijdag 27 januari 2023 om 21:49
De situatie tussen Israël en Palestijnen is de laatste dagen steeds meer gespannen.
De situatie tussen Israël en Palestijnen is de laatste dagen steeds meer gespannen. beeld Epa/atef Safadi

Jeruzalem

Israëlische media meldden in eerste instantie uiteenlopende slachtofferaantallen.

Sommige media spreken van zeker vijf doden, andere melden zeven dodelijke slachtoffers en weer andere spreken van tien. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er zeven doden bekend zijn, maar dat dit aantal nog kan oplopen.

De hulpdiensten maken melding van zeker vijf doden. Ook meldt de ambulancedienst dat er vijf gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht, onder wie een bejaarde vrouw. Het ministerie spreekt van tien gewonden.

De schutter is gedood, melden de hulpdiensten in het door Israël ingelijfde deel van de stad. Er werd vrijdagavond volgens Israëlische media gezocht naar een tweede verdachte, die de schutter geholpen zou hebben. Over ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Das Auto' rijdt Europese top in de wielen: Duitse relatieproblemen werken door in Europees verband

Over Duitsland klonken bittere woorden op de Europese top die donderdag en vrijdag in Brussel werd gehouden. De Duitsers gijzelden de Europese klimaatplannen omdat ze maar geen afscheid konden nemen van das Auto.

Afbeelding

Protest in Frankrijk escaleert, bezoek van koning Charles aan Parijs gaat niet door

In Frankrijk wint het protest tegen de omstreden pensioenhervoming aan kracht en geweld. Het staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Parijs is uitgesteld na een week van stakingen en gewelddadige confrontaties.

Afbeelding

Het spook van de Irakoorlog is nog springlevend en ondergraaft de geloofwaardigheid van het Westen

De Amerikaans-Britse invasie in Irak, deze week twintig jaar geleden, is ook nu nog voor veel niet-westerse landen een overtuigend bewijs van westerse hypocrisie. Zo speelt deze oorlog 20 jaar later nog een grote rol.

Afbeelding

Duitsland verwacht toch een snelle deal met EU over verbod op verbrandingsmotor

Duitsland en de Europese Unie zijn ‘op de goede weg’ om hun geschil over het einde van de verbrandingsmotor in 2035 op te lossen.

Afbeelding

India jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs

Spoken uit het verleden herleven in India. De politie jaagt op een voortvluchtige prediker die ageert voor een eigen staat voor de sikhs.

Afbeelding

VS voorzien moeilijke weken voor Oekraïne, Poetin zou offensief willen opvoeren

Het Russische offensief in Oost-Oekraïne nadert zijn hoogtepunt. De VS verwachten dat de komende weken ‘moeilijk’ zullen worden, omdat Moskou de aanvallen wil opvoeren.