Onrust blijft in Donetsk tijdens staakt-het-vuren

Nieuws
Ondanks berichten dat Russische troepen in Oekraïne tijdelijk eenzijdig de wapens laten zwijgen, is er toch geschoten in de oostelijke regio Donetsk.
anp
zaterdag 7 januari 2023 om 03:22

Bachmoet

Van beide kanten van de frontlinie in Bachmoet klonk vrijdag artillerievuur. De grotendeels verwoeste stad is al maanden het epicentrum van de gevechten in Oost-Oekraïne. Op bevel van president Vladimir Poetin werd volgens het ministerie van Defensie in Moskou om 10.00 uur Nederlandse tijd langs het gehele front een staakt-het-vuren van kracht. Maar niet veel later bleek dat aan Oekraïense én Russische kant schoten werden afgevuurd. Wel was de intensiteit minder vergeleken met de voorgaande dagen, meldde persbureau AFP. 

Volgens het Russische defensieministerie is Oekraïne vrijdag doorgegaan met het beschieten van Russische militaire stellingen en houdt Rusland zich aan het staakt-het vuren. Russische troepen hebben ook een aanval..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zuid-Afrika staat voor het blok als Poetin komt, met een arrestatiebevel van het Strafhof aan zijn broek

Zuid-Afrika wringt zich in allerlei bochten om de komst van Poetin naar de BRICS-top in Johannesburg mogelijk te maken. Want eigenlijk zou het, als lid van het Strafhof, Poetin bij aankomst moeten arresteren.

Afbeelding

Afrika-strategie legt nadruk op gelijkwaardige handel, maar hoe werkt dat in een Afrikaanse mijn?

Eindelijk was daar deze week de langverwachte Afrika-strategie. Handel blijkt de focus. En gelijkwaardigheid het sleutelwoord. Maar hoe creëer je gelijkwaardige partnerschappen in een ongelijkwaardig economisch systeem?

Afbeelding

Als modderstromen en droogtedoden geen nieuws meer zijn, is er dan nog wel een weg terug?

Weer vierhonderd mensen dood door modderstromen. De slachtoffers van klimaatontwrichting verdwijnen in een anoniem massagraf en geen nieuwshaan die ernaar kraait.

Afbeelding

Eerste horde genomen: Huis van Afgevaardigden stemt in met verhoging schuldenplafond VS

Na maandenlang steggelen stemde het Huis van Afgevaardigden woensdag voor een verhoging van het schuldenplafond, het wettelijk plafond voor de toegestane hoogte van de Amerikaanse staatsschuld.

Afbeelding

'Wil je de schuilkelder in of gaan we verder?' Nastya geeft rondleidingen in de Oekraïense stad Lviv

'Wat uw situatie ook is, ga niet naar Oekraïne', adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch bestaat toerisme nog altijd in het land en de avontuurlijk ingestelde reiziger wordt er met open armen ontvangen.

Afbeelding

Export Arabische gom uit Soedan valt deels weg: snoep- en frisdrankindustrie vrezen tekort

Door de aanhoudende gevechten in Soedan is de export van Arabische gom tot stilstand gekomen. Het merendeel van het unieke natuurproduct komt uit dit door geweld geteisterde Noord-Afrikaanse land.