Tweede uitstapje Noord-Koreaanse leider met ‘Meest Kostbare’ dochter voedt speculatie opvolging Kim

Achtergrond
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft voor de tweede keer zijn tienerdochter Ju Ae in het openbaar laten zien. Haar publieke optreden is een teken dat zij wordt klaargestoomd voor een toekomstige politieke functie.
Marije Vlaskamp / vk
maandag 28 november 2022 om 16:56
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met zijn tienerdochter Ju Ae bij de langeafstandsraket Hwasong-17, op een foto van staatspersbureau KCNA.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met zijn tienerdochter Ju Ae bij de langeafstandsraket Hwasong-17, op een foto van staatspersbureau KCNA. beeld afp

Pyongyang

Anderhalve week geleden publiceerde het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA foto’s van Kim met aan zijn hand een meisje in een witte winterjas en op rode schoenen. Vader en dochter bekeken de langeafstandsraket Hwasong-17 voor een testlancering. Het meisje, dat volgens Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten negen of tien jaar oud is maar er ouder uitziet, werd aangeduid als ‘Kims geliefde dochter’. Bij dat eerste optreden was ook Kims echtgenote Ri Sol Ju, die zich zelden in het openbaar laat zien.

Zaterdag vond het tweede vader-dochter-uitstapje plaats, waar de ditmaal in een zwarte jas met een bontkraag gestoken Ju Ae sprak met topmilitairen en ingenieurs die betrokken zijn bij de ontwikkeling van langeafstandsraketten en het No..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuwe Berlijnse verkeerswet zet 'morele strijd' tussen fiets en auto op scherp

De Berlijnse autobezitter wordt in het nauw gedreven. Moesten autorijders eerder al asfalt afstaan aan fietsstroken en busbanen, nu wordt ook hun parkeerruimte ingeperkt. Een morele strijd dreigt.

Afbeelding

Hoe een christelijke lobbyist uit Nederland Afrikaanse leiders beïnvloedt

Nederland staat erom bekend dat het liberale waarden uitdraagt in de wereld. Maar er zijn ook Nederlanders die met een tegenovergestelde boodschap het vliegtuig in stappen. Zoals de conservatieve lobbyist Henk Jan van Schothorst.

Afbeelding

Doden door schietpartij bij synagoge in Jeruzalem na dagen van spanning tussen Israël en Palestijnen

Bij een schietpartij in de buurt van een synagoge in een Joodse wijk in Oost-Jeruzalem zijn vrijdagavond zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afbeelding

De rol van premier Modi bij sektarische rellen in India in 2002 is nog steeds taboe

Er zijn strikte grenzen aan de vrijheid van meningsuiting in India, maakte de regering nog weer eens duidelijk. Steen des aanstoots: een documentaire over Modi’s hindoenationalisme en zijn rol tijdens antimoslimrellen in 2002.

Afbeelding

Hoe Europa zich de woede van Afrikaanse leiders op de hals haalt: 'Dit is koloniaal gedrag'

Landen uit Afrika moeten hun wetgeving over abortus en lhbti-rechten aanpassen als zij een nieuwe handelsdeal met de Europese Unie willen. Is dat een moderne vorm van kolonialisme?

Afbeelding

De tanks voor Oekraïne zijn niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen

De tanks voor Oekraïne zijn geen niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen. Want hoe ver moet je gaan om Rusland tot stoppen te dwingen en mogen westerse wapens dan ook letterlijk de grens over?