Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Achtergrond
Kumar Magar verloor een van zijn beste vrienden in Qatar, en werkte zelf in ondraaglijke hitte. Hij keerde teleurgesteld terug naar Nepal en hoopt nooit meer terug te hoeven naar de Golfstaat.
Pramod Acharya (Nepal) en Hanke van den Broek
maandag 28 november 2022 om 12:52
Kumar Magar (27) woont in Kathmandu, Nepal. ‘We hadden beter behandeld moeten worden.’
Kumar Magar (27) woont in Kathmandu, Nepal. ‘We hadden beter behandeld moeten worden.’ beeld nd
WK Qatar

Kumar Magar (27) woont in Kathmandu, Nepal. Kumar Magar werkte in Qatar in de wegenbouw en in de bouw van Doha Metro. Hij verdiende ongeveer 194 euro per maand.

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Het rekruteringsbedrijf in Nepal had hem een baan in een staalfabriek beloofd, en bovendien een salaris dat hij in in zijn eigen land bij lange na niet zou verdienen. ‘Ze beloofden me een loon van 1100 rial (ongeveer 300 euro, red.) per maand. Daar was ik blij mee’, vertelt Kumar in zijn gehuurde kamer in de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nog steeds krijgen arbeiders uit Qatar geen compensatie. Is er hoop voor hen?

Het WK voetbal is voorbij. Betekent dit ook een eind aan de aandacht voor de miserabele situatie van de arbeidsmigranten in Qatar, en voor de nabestaanden van overleden arbeiders?

Afbeelding

Meer schulden dan ooit, maar nooit meer terug naar Qatar: 'Ik ben slechter behandeld dan een slaaf'

Ziaul Hoque werkte twee jaar zonder documenten in Qatar, om de kosten van zijn vertrek te kunnen afbetalen. Hij kreeg amper salaris. Terug in Bangladesh zit hij diep in de schulden, zonder geld voor zijn gezin.

Afbeelding

Ahmed is noodgedwongen weer terug in Qatar. ‘Thuis in India heb ik helemaal niets’

Ahmed Patel keerde in 2021 na ruim vier jaar terug uit Qatar, maar vertrok aan het begin van dit jaar opnieuw naar de Golfstaat. ‘Ik heb geen andere keus’, vertelt Ahmed. ‘Dit is in ieder geval iets.’

Afbeelding

Dood na negen maanden in Qatar: ze vonden Rupchandra bewegingloos, met schuim op zijn mond

Nirmala Pakhrin (31) merkte niets aan haar man, de avond voordat hij stierf in Qatar. Hoe Rupchandra Rumba kon overlijden, begrijpt ze niet. Nu wonen zij en haar zoon Niraj (10) weer bij haar ouders, met veel te weinig geld om van te kunnen leven.

Afbeelding

Kaochar Khan vertrok naar Qatar en kwam niet terug. ‘Zijn plotselinge dood was niet te geloven’

De familie van Kaochar Khan denkt aan hem tijdens het WK voetbal in Qatar. Hij werkte daar als stukadoor, totdat zijn werk hem fataal werd. ‘We rouwen nog elke dag’, zegt zijn oudste broer Zahirul Islam.

Afbeelding

Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Daar verloor hij een van zijn beste vrienden en werkte zelf in ondraaglijke hitte. ‘Er is niemand in Qatar die arbeidsmigranten helpt.’