Russische luchtaanvallen door heel Oekraïne. Dode bij Russische raketaanval op Mykolajiv

Nieuws
Vanochtend hebben er in veel Oekraïense steden weer Russische luchtaanvallen plaatsgevonden. In de hoofdstad Kyiv raakten drie raketten een elektriciteitscentrale in het noordoosten van de stad. In Dnipro is er ‘grote schade’ aan een elektriciteitscentrale na een Russische luchtaanval.
Maarten Aalbers / vk
dinsdag 18 oktober 2022 om 10:04
In het oosten van Oekraïne, in de stad Charkiv, vonden rond half negen ’s ochtends (lokale tijd) twee reeksen van explosies plaats.
In het oosten van Oekraïne, in de stad Charkiv, vonden rond half negen ’s ochtends (lokale tijd) twee reeksen van explosies plaats. beeld afp
Oorlog in Oekraïne

Ten westen van Kyiv, in Zjytomyr, kwam ook een elektriciteitscentrale onder vuur te liggen. Burgemeester Serhi Soechomlyn meldt dat ‘de ochtend begon met raketinslagen door heel Zjytomyr. Er is in de stad op dit moment geen licht of water. Ziekenhuizen draaien op noodaggregaten.’ Precieze informatie over de schade en eventuele slachtoffers volgt nog.

Het Russische leger gebruikte ook raketten om het noorden van de stad Kryvy Rih te beschieten. Het regiohoofd van de provincie Dnipropetrovsk, waar Kryvy Rih in ligt, deed nog geen uitspraken over de schade. Wel meldde hij dat nachtelijke artilleriebeschietingen elders in de provincie tot stroomuitval hebben geleid bij zo’n duizend huishoudens.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte zegt Biden in ontspannen sfeer deelname toe aan Patriot-missie. Toch sluimert er een conflict

Premier Mark Rutte dinsdag in Washington met de Amerikaanse president Joe Biden, onder meer over de oorlog in Oekraïne. Rutte zegde Nederlandse steun toe aan de Patriot-missie.

Afbeelding

Drones filmen Oekraïne-oorlog. 'Russen leggen een mijn onder een teddybeer om kind te lokken'

Ruim zeshonderd drones bracht stichting Eyes on Ukraine afgelopen jaar naar Oekraïne om oorlogsmisdaden te filmen. ‘We gaan door tot de oorlog voorbij is’, zegt initiatiefnemer Farid Bekirov.

Afbeelding

Oekraïne: Russen versterken legermacht in Cherson, voorbereiding op stadsoorlog

Rusland verplaatst nieuwe eenheden naar Cherson en versterkt zijn posities, stelt Oekraïne. Deze voorbereidingen tonen volgens Kyiv aan dat het Russische leger de havenstad wil verdedigen en niet van plan is zich terug te trekken.

Afbeelding

Inwoners van Cherson leven tussen hoop en vrees: ‘Komen onze bevrijders er aan?’

De door Rusland benoemde gouverneur van de regio Cherson wil de komende week 50.000 mensen evacueren. Kyiv-gezinde inwoners spreken van deportatie en hebben hun hoop gevestigd op het Oekraïense leger.

Afbeelding

Russische luchtaanvallen door heel Oekraïne. Dode bij Russische raketaanval op Mykolajiv

In de hoofdstad Kyiv raakten drie raketten een elektriciteitscentrale in het noordoosten van de stad. In Dnipro is er ‘grote schade’ aan een elektriciteitscentrale na een Russische luchtaanval.

Afbeelding

Met kamikazedrones bestookt ‘vertwijfeld’ Rusland het kloppend hart van Oekraïne

De Oekraïense hoofdstad Kyiv is maandagochtend opnieuw vanuit de lucht aangevallen. Een zwerm Russische drones is op de stad afgevuurd, een aantal ervan explodeerde in de stad.