Na de ramp controleert Indonesië alle stadions

Nieuws
Indonesië laat alle voetbalstadions in het land controleren na de ramp in het stadion van Malang, waar zeker 131 mensen stierven toen politieoptreden tegen supporters escaleerde.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 04:22
De Indonesische president Joko Widodo (midden) bezocht woensdag het stadion waar de ramp plaatsvond.
De Indonesische president Joko Widodo (midden) bezocht woensdag het stadion waar de ramp plaatsvond. beeld afp

Jakarta

De Indonesische president Joko Widodo kondigde de controles aan. Hij zwoer dat hij de oorzaak zou vinden van een van de dodelijkste tragedies in de geschiedenis van de sport.

Widodo was in Malang om familieleden van slachtoffers een hart onder de riem te steken en met gewonden in een ziekenhuis te praten. Hij bezocht ook het stadion waar zaterdag paniek uitbrak toen de politie traangas inzette. Onder de doden waren tientallen kinderen. Gesloten deuren en steile trappen lijken het belangrijkste probleem te zijn geweest, aldus de president. ‘Ik wil de kern van het probleem achterhalen dat tot deze tragedie heeft geleid, zodat we de beste oplossing kunnen vinden’, aldus Widodo.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zonder gêne staatsterreur toegeven: De vuile oorlog van de Spaanse staat tegen ETA

De Spaanse staat voerde in de jaren tachtig een vuile oorlog tegen de Baskische afscheidingsbeweging ETA. De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken José Barrionuevo geeft dit toe, zonder spoor van spijt.

Afbeelding

Wees trots op je Afrikaanse ik, leren de kinderen op deze afrocentrische school in Kenia

Sinds de Britse kolonisten het Oost-Afrikaanse Kenia verlieten, is er in het onderwijs bar weinig veranderd. Voor Utheri en Oku Kanayo reden om in Kenia de eerste afrocentrische school van Afrika op te zetten.

Afbeelding

Stad in Donbas biedt al half jaar weerstand aan Russen. ‘Een meedogenloze, voortwoekerende strijd’

Het Russische leger probeert al een half jaar het stadje Bachmoet tevergeefs in te nemen. Het is het zoveelste voorbeeld van Ruslands militaire falen in Oekraïne.

Afbeelding

Na tien weken van protesten kiest Iraanse bewind voor nog hardere lijn

Het Iraanse regime wil demonstranten als terroristen behandelen, en dreigt met het vaker toepassen van de doodstraf. Naast president Raisi is nu een tweede lid van de beruchte Doodscommissie op een cruciale post benoemd.

Afbeelding

Moldavië richt zich door Oekraïne-oorlog op Europa: ‘Wij zijn geen partij voor de Russen’

Moldavië is een arm landje, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. ‘Ik zal pas halleluja roepen wanneer het vrede is in Oekraïne en wij zonder kleerscheuren en in pais en vree de weg kunnen inslaan naar Europa.’

Afbeelding

In Israël gaan de alarmbellen af, over het geweld op de Westbank, over het leger en over Iran

Zowel het Israëlische leger als de VN slaan alarm over de situatie op de Westbank die ‘het kookpunt bereikt’. Naast die concrete zorg, bereidt Israël zich ook nog voor op een actie tegen die andere, grote dreiging Iran.