Orkaan Ian zet een deel van kustgebied Florida onder water en is nog niet uitgeraasd

Nieuws
Wapperende palmbomen, ronddrijvende auto’s en haaien die door straten zwemmen – orkaan Ian heeft een deel van het kustgebied in Florida onder water gezet. Op woensdagmiddag kwam de categorie 4-orkaan met windsnelheden van 241 kilometer per uur aan land boven de plaats Cayo Costa, aan de westkust van Florida.
Maral Noshad Sharifi / vk
donderdag 29 september 2022 om 07:02
Orkanen zijn in een kuststaat als Florida niets nieuws, maar experts vrezen dat de verwoestende gevolgen vanwege klimaatverandering erger worden.
Orkanen zijn in een kuststaat als Florida niets nieuws, maar experts vrezen dat de verwoestende gevolgen vanwege klimaatverandering erger worden. beeld afp

Sommige kustplaatsen in Florida zijn getroffen door een stormvloed van wel 3,6 meter hoog, meldde de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis woensdagavond tijdens een persconferentie over orkaan Ian, die er eerder op de dag aan land kwam. Die stormvloed veroorzaakt grote overstromingen. Volgens DeSantis stijgt het water aan de kust niet verder nu de orkaan landinwaarts trekt. ‘We hebben 7.000 soldaten van de Nationale Garde en 179 vliegtuigen klaarstaan om te helpen’, meldde de gouverneur eerder al via Twitter.

In het kustgebied bevinden zich veel resorts en talloze stacaravanparken, populair onder gepensioneerde senioren. Meer dan 2 miljoen mensen waren opgeroepen zich naar hoger ge..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee Britse vrijwilligers zijn in Oekraïne om het leven gekomen. 'Ze zullen worden herinnerd als helden'

De Britse vrijwilligers Chris Parry en Andrew Bagshaw, die sinds 6 januari vermist waren, zijn omgekomen in Oekraïne. Onderweg van Kramatorsk naar Soledar werd hun auto geraakt door Russisch vuur, terwijl ze er mensen probeerden te evacueren.

Afbeelding

Kremlin reageert met laconieke én dreigende taal op levering westerse tanks

Met het sturen van Leopards en Abrams-tanks gaat het Westen een ‘rode lijn’ over, klinkt het vanuit Rusland. Maar bang zegt men in Moskou niet te zijn: ‘Die tanks branden als alle anderen.’

Afbeelding

'Dader mesaanval Duitse trein is geen extremist'

De aangehouden dader van de mesaanval in een trein in Noord-Duitsland was waarschijnlijk geen extremist. Veiligheidsbronnen zien daar geen aanwijzingen voor en vermoeden eerder dat hij geestelijk in de war was.

Afbeelding

Hezbollah wil de grip op Libanon versterken terwijl het land in chaos is

Libanon zakt steeds verder weg in chaos. Maar temidden van een gierende inflatie, elf mislukte pogingen om een president te kiezen, zorgt het heropende onderzoek naar de explosie in de haven voor felle botsingen.

Afbeelding

Grote zorgen Spaanse regering over toename femicide, tweede crisisberaad in een maand

De Spaanse regering slaat alarm over het stijgende aantal vrouwen dat door hun (ex-)partner wordt vermoord. Sinds het begin van dit jaar zijn in Spanje al zes vrouwen en een jong meisje slachtoffer geworden van femicide.

Afbeelding

Na grote internationale druk stuurt Duitsland veertien Leopardtanks naar Oekraïne

Duitsland stuurt veertien Leopardtanks naar Oekraïne. Na maanden van gesteggel en onder zware internationale druk ging bondskanselier Olaf Scholz uiteindelijk overstag.