Podcast: Waarom de oorlog in Oekraïne in de herfst grotendeels stil komt te liggen

Achtergrond
Het wordt kouder en natter in Oekraïne, wat zijn daarvan de gevolgen voor de oorlog? Daarover praat Marien Korterink deze week met buitenlandcommentator Jan van Benthem in de podcast Blik Op Buitenland. Jan vertelt over de nucleaire dreigementen van Poetin. Is het bluf of moeten we de dreigementen serieus nemen?
Marien Korterink
donderdag 29 september 2022 om 09:18
Russische soldaten nemen afscheid van familie.
Russische soldaten nemen afscheid van familie. beeld ap

In Italië zijn de verkiezingen van afgelopen weekend gewonnen door Giorgia Meloni en haar Fratelli d’Italia. Buitenlandredacteur Ruurd Ubels legt uit wat de consequenties van deze overwinning zijn. Gaat Italië een ruk naar rechts maken? En wat zijn de gevolgen voor de Europese Unie?  

Luister de podcast hieronder, via onze app, op nd.nl/podcast of via je favoriete podcastapp.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beijing breekt verzet met technologische controle: ‘Bij iedere stap die je zet, zie je een camera’

In minstens tien steden in China kwamen afgelopen weekeinde mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het protest lijkt nu stil te vallen, mede door verregaande technologische surveillance.

Afbeelding

China versoepelt enkele coronabeperkingen na protesten

Na protesten tegen de uiterst strikte coronamaatregelen hebben de Chinese autoriteiten her en der besloten te versoepelen.

Afbeelding

De Joodse staat zit al 75 jaar lang vast in een overgangsfase, maar nu vooral uit desinteresse

Precies 75 jaar geleden legden de Verenigde Naties in Resolutie 181 vast, dat er een Arabische en een Joodse staat in Palestina zouden moeten komen. De tijd tussen dat besluit en het realiseren van die twee staten, zou een overgangstijd zijn.

Afbeelding

Tweede uitstapje Noord-Koreaanse leider met ‘Meest Kostbare’ dochter voedt speculatie opvolging Kim

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft voor de tweede keer zijn tienerdochter Ju Ae in het openbaar laten zien. Haar publieke optreden is een teken dat zij wordt klaargestoomd voor een toekomstige politieke functie.

Afbeelding

Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Daar verloor hij een van zijn beste vrienden en werkte zelf in ondraaglijke hitte. ‘Er is niemand in Qatar die arbeidsmigranten helpt.’

Afbeelding

Vier vragen: inwoners China eisen minder willekeur en meer democratie

In minstens tien Chinese steden gingen de afgelopen dagen mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het gaat om de grootste uiting van volkswoede sinds het aantreden van Xi Jinping tien jaar geleden.