Podcast: Waarom de oorlog in Oekraïne in de herfst grotendeels stil komt te liggen

Achtergrond
Het wordt kouder en natter in Oekraïne, wat zijn daarvan de gevolgen voor de oorlog? Daarover praat Marien Korterink deze week met buitenlandcommentator Jan van Benthem in de podcast Blik Op Buitenland. Jan vertelt over de nucleaire dreigementen van Poetin. Is het bluf of moeten we de dreigementen serieus nemen?
Marien Korterink
donderdag 29 september 2022 om 09:18
Russische soldaten nemen afscheid van familie.
Russische soldaten nemen afscheid van familie. beeld ap

In Italië zijn de verkiezingen van afgelopen weekend gewonnen door Giorgia Meloni en haar Fratelli d’Italia. Buitenlandredacteur Ruurd Ubels legt uit wat de consequenties van deze overwinning zijn. Gaat Italië een ruk naar rechts maken? En wat zijn de gevolgen voor de Europese Unie?  

Luister de podcast hieronder, via onze app, op nd.nl/podcast of via je favoriete podcastapp.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aardbeving trekt een spoor van vernieling in kwetsbaar gebied: 'Door elkaar geschud als in een wieg'

De ramp is voor de inwoners van het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië nog niet te overzien. Verschil tussen beide landen is wel dat Turkije beter was voorbereid. In het door de burgeroorlog getekende Syrië is nauwelijks hulp.

Afbeelding

Aardbeving Turkije vond plaats op breuk die de mens al eeuwenlang geselt

De plek in Turkije waar de natuur maandagochtend in alle vroegte toesloeg, is een van de dodelijkste plaatsen op aarde, zo ondervond men van de Byzantijnen tot de Armenen. De laatste tijd bouwde de kracht zich er weer op.

Afbeelding

In Hongkong is de drie maanden durende rechtszaak tegen prodemocratische 47 dissidenten gestart

In Hongkong staan 47 prodemocratische dissidenten na twee jaar voorarrest nu voor een speciaal geselecteerde rechtbank in Hongkong. Ze worden aangeklaagd wegens ' 'een samenzwering om de regering te ondermijnen'.

Afbeelding

Pervez Musharraf (1943-2023), de redder van Pakistan die door niemand meer werd geloofd

Toen Pervez Musharraf in 1999 de macht greep waren de meeste Pakistani wel blij. Niet omdat hij zo goed was, maar omdat zijn voorgangers zo slecht waren. De voormalige Pakistaanse president is op 79-jarige leeftijd overleden.

Afbeelding

Russische buitenlandminister Lavrov bezoekt Mali: Banden tussen Moskou en Bamako steeds inniger

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is voor een tweedaags bezoek in Mali. Het is de eerste keer dat een Russische minister van Buitenlandse Zaken het West-Afrikaanse land bezoekt.

Afbeelding

Ballonkunde voor beginners: hoe bestuur je een spionageballon? Vier vragen

De Chinese ballon die dit weekend werd neergeschoten door de Verenigde Staten was volgens de Amerikanen een spionageballon die zijn route doelgericht bepaalde. Maar: kan zoiets wel met een ballon?