Giorgia Meloni luistert naar de paus, maar gaat nog liever haar eigen conservatieve gang

Achtergrond
Alles wijst erop dat de extreemrechtse Fratelli d’Italia zondag de grootste partij van Italië wordt. En dat Giorgia Meloni daarna de eerste vrouwelijke minister-president van deze prominente EU-lidstaat wordt. ‘Ik ben een vrouw. Ik ben een moeder. Ik ben christen’, is haar mantra. Wat betekent dit?
Ruurd Ubels
vrijdag 23 september 2022 om 10:21
Volle pleinen bij elke verkiezingsbijeenkomst met Giorgia Meloni.
Volle pleinen bij elke verkiezingsbijeenkomst met Giorgia Meloni. beeld sipa usa / Nicolò Campo

Giorgia Meloni (45) gaat er graag met gestrekt been in. Zeker in verkiezingstijd zoekt ze de ophef geregeld op. En dus promootte de leider van Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) vorige maand op Twitter een filmpje, waarop te zien was hoe een Afrikaanse asielzoeker een Oekraïense vrouw verkracht. 

Of zij het niet beneden alle peil vond een verkrachting te misbruiken om haar anti-immigratiestandpunt kracht bij te zetten? Nee, reageerde Meloni, hoewel Twitter de video verwijderde. ‘Je kunt niet zwijgen over seksueel geweld.’

Niettemin zwol de kritiek aan, toen werd gemeld dat de verkrachte vrouw door alle aandacht was herkend. Meloni heeft de Oekraïense voor de tweede keer verkracht, klonk het.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook studenten in Iran de straat op voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’

Studenten en middelbare scholieren voegen zich bij de aanhoudende protesten in Iran voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’ en tegen het regime van ayatollah Ali Khamenei. De Opperste Leider geeft echter de Verenigde Staten en Israël de schuld van alle onrust.

Afbeelding

Kwasi Kwarteng: nog maar net aangetreden als Britse minister van Financiën en nu al omstreden

Hij gold als veelbelovend intellectueel in de Britse politiek. Maar sinds Kwasi Kwarteng als minister van Financiën een roekeloos belastingplan presenteerde, wordt hij schertsend ‘Kamikwazi’ genoemd. Wie is deze zielsverwant van premier Liz Truss?

Afbeelding

Saudi-Arabië houdt Aziatische Winterspelen in nieuwe woestijnstad

Saudi-Arabië is de gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Het land in het Midden-Oosten ontwikkelt voor zo’ n 500 miljard euro een futuristische stad in de woestijn waar de nieuwste technische snufjes worden toegepast.

Afbeelding

Na het water sterven vooral vrouwen en zuigelingen. ‘Er komt maar geen einde aan de ramp’

Nog steeds is niet meer dan dertig procent van de 33 miljoen slachtoffers in het Pakistaanse overstromingsgebied bereikt. Artsen en hulpverleners luiden de noodklok: dagelijks overlijden er pasgeboren baby’s.

Afbeelding

Opnieuw staat een ingewijde van Macron ter discussie, dit keer wordt zijn stafchef verdacht van fraude

Alexis Kohler, de belangrijkste adviseur van de Franse president Macron, wordt verdacht van fraude. Franse justitie doet onderzoek naar het voortrekken van Kohlers transportbedrijf door de Franse overheid.

Afbeelding

Voetbal in Indonesië is niet zachtzinnig, maar het is alles wat de supporters hebben

In de Indonesische voetbalwereld zijn supportersclubs legers, die korte metten maken met tegenstanders. In die context ontstaat zaterdag de ramp in Malang. ‘Meestal gaat het goed. Tot die ene keer.’