Doden en vermisten in Italië na regenval

Nieuws
Door overstromingen na zware regenval in Midden-Italië zijn volgens de reddingsdiensten minstens negen mensen om het leven gekomen. Vier mensen worden nog vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Tientallen mensen zijn gered van daken en uit bomen.
anp
zaterdag 17 september 2022 om 04:23
Auto's zijn meegesleurd met het water.
Auto's zijn meegesleurd met het water. beeld afp / Alberto Pizzoli

Rome

De slachtoffers vielen in steden in de provincie Ancona in de centrale regio Marche (De Marken). De regionale president Francesco Acquaroli laat op Facebook weten dat hij ‘de ontwikkeling van de zeer ernstige meteorologische crisis die onze regio treft en de reddingsoperaties volgt. Dit zijn momenten van extreme bezorgdheid.’ Donderdag waarschuwden de autoriteiten bewoners om hogergelegen gebied op te zoeken vanwege plotselinge overstromingen.

De Italiaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de regio De Marken. Premier Mario Draghi heeft aangekondigd later op de vrijdag het getroffen gebied te bezoeken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stad in Donbas biedt al half jaar weerstand aan Russen. ‘Een meedogenloze, voortwoekerende strijd’

Het Russische leger probeert al een half jaar het stadje Bachmoet tevergeefs in te nemen. Het is het zoveelste voorbeeld van Ruslands militaire falen in Oekraïne.

Afbeelding

Na tien weken van protesten kiest Iraanse bewind voor nog hardere lijn

Het Iraanse regime wil demonstranten als terroristen behandelen, en dreigt met het vaker toepassen van de doodstraf. Naast president Raisi is nu een tweede lid van de beruchte Doodscommissie op een cruciale post benoemd.

Afbeelding

Moldavië richt zich door Oekraïne-oorlog op Europa: ‘Wij zijn geen partij voor de Russen’

Moldavië is een arm landje, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. ‘Ik zal pas halleluja roepen wanneer het vrede is in Oekraïne en wij zonder kleerscheuren en in pais en vree de weg kunnen inslaan naar Europa.’

Afbeelding

In Israël gaan de alarmbellen af, over het geweld op de Westbank, over het leger en over Iran

Zowel het Israëlische leger als de VN slaan alarm over de situatie op de Westbank die ‘het kookpunt bereikt’. Naast die concrete zorg, bereidt Israël zich ook nog voor op een actie tegen die andere, grote dreiging Iran.

Afbeelding

Roep om snelle uitbreiding van de EU groeit: we zijn beter af met deze zes Balkanlanden

Lange tijd treuzelde de Europese Unie met uitbreiding naar het oosten. Nu schudt de Russische agressie veel politici wakker. Dinsdag praten zij over nauwere banden met zes Balkanstaten. Wat levert Nederland dan in?

Afbeelding

Britse hofdame per direct weg na rel over racistische opmerking

Een Britse hofdame, Susan Hussey, is uit haar functie ontheven nadat ze een racisme-rel had veroorzaakt tijdens een receptie op Buckingham Palace.