Verenigde Staten en Zuid-Korea houden grote militaire oefeningen

Nieuws
De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn begonnen aan hun grootste gezamenlijke legeroefeningen in ongeveer vijf jaar.
anp
dinsdag 23 augustus 2022 om 02:00
Een militaire oefening op de Amerikaanse vliegbasis Camp Humphreys in Pyeongtaek, ten zuiden van Seoul.
Een militaire oefening op de Amerikaanse vliegbasis Camp Humphreys in Pyeongtaek, ten zuiden van Seoul. beeld epa / yonhap

Seoul

De Zuid-Koreaanse autoriteiten houden rekening met een felle reactie van buurland Noord-Korea. Die geïsoleerde dictatuur beschouwt dergelijke militaire exercities als een oefening voor een invasie.

De VS zijn de belangrijkste militaire bondgenoot van het democratische Zuid-Korea en hebben ruim 28.000 militairen gelegerd in het Oost-Aziatische land. De Koreaanse en Amerikaanse strijdkrachten trainen regelmatig samen, al waren die oefeningen de afgelopen jaren kleinschaliger dan voorheen door de coronapandemie genoemd en pogingen om met Noord-Korea te onderhandelen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oud-bondskanselier Angela Merkel: ‘In het buitenlands beleid heb ik totaal niets bereikt’

Ruim een jaar hield Angela Merkel zich uit het publieke zicht. In een lang interview met de Duitse krant Der Spiegel blikt ze terug op haar zestien jaar als bondskanselier.

Afbeelding

Team Australië is kampioen mensenrechten. ‘Migranten zijn niet alleen maar nummers’

Het nationale voetbalelftal van Australië verwierf bekendheid in de aanloop naar het WK door een duidelijk statement te maken tegen de mensenrechtenschendingen in Qatar.

Afbeelding

Nur Uddin Khan wacht nog op 8000 euro uit Qatar. ‘Ik heb niets overgehouden om mijn toekomst te verbeteren’

Mohammad Nur Uddin Khan werkte als metselaar en wacht nog op 8000 euro uit Qatar. Nu moet hij zijn ouders onderhouden, zonder baan of geld. ‘Ik heb minstens vier ongelukken zien gebeuren op werkplekken.’

Afbeelding

Impasse in EU door prijsplafond gas blokkeert andere voorstellen voor Europees energiebeleid

De diepe verdeeldheid tussen de EU-landen over een prijslimiet voor gas leidt tot een impasse in het Europese energiebeleid. Voorstellen waarover iedereen het eens is worden geparkeerd zolang de ruzie over het prijsplafond voortduurt.

Afbeelding

Geen bier, maar des te meer trots in de speciale fanzone voor migranten in Doha: ‘Ik ben dol op Qatar’

In een vervallen cricketstadion kijken de mannen die de stadions voor het WK hebben gebouwd naar de wedstrijden. Wanklanken zijn hier nauwelijks te horen, maar dat kan komen doordat de angst voor represailles er diep in zit.

Afbeelding

Na jarenlange oppositie vanuit de gevangenis wordt Anwar Ibrahim dan toch premier van Maleisië

Anwar Ibrahim moet als nieuwe premier van Maleisië de stabiliteit herstellen. Het is de kroon op een lange politieke loopbaan, die hij deels in de gevangenis doorbracht.