Minder abortus in de VS? In de staat New York zien conservatieve christenen het juist ‘de verkeerde kant’ opgaan

Achtergrond
Terwijl het recht op abortus in grote delen van de VS aan banden wordt gelegd, wil de progressieve staat New York de drempel juist verlagen. Een pijnlijke paradox, vinden conservatieve christenen. ‘We blijven mensen wijzen op de gruwelijke feiten van abortus.’
Auke van Eijsden
zaterdag 20 augustus 2022 om 01:27 aangepast 23:47
In Troy, een stad in de Amerikaanse staat New York, demonstreert de Russisch-orthodoxe priester Michael Fritz tegen progressief abortusbeleid.
In Troy, een stad in de Amerikaanse staat New York, demonstreert de Russisch-orthodoxe priester Michael Fritz tegen progressief abortusbeleid. beeld nd

Albany

Hoewel het stoplicht op groen staat, mindert een auto langzaam vaart. Het raampje gaat naar beneden. ‘Stelletje enorme smeerlappen’, roept de vrouwelijke bestuurder boos. Ze steekt haar middelvinger op en kijkt een groep mensen op de stoep vernietigend aan. ‘Jullie hadden zelf geaborteerd moeten worden!’

Het is donderdagmorgen, iets na half negen. Langs de drukke, doorgaande weg in Troy, een kleine stad in de Amerikaanse staat New York, kun je elkaar nauwelijks verstaan boven het lawaai van onnodig grote Amerikaanse wagens. Maar die verkeersdrukte schrikt een handvol activisten niet af – integendeel, vanaf de stoep proberen ze de aandacht te trekken van de passerende forenzen. In de berm staan grote protestborden, uit geluidsboxen s..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oud-bondskanselier Angela Merkel: ‘In het buitenlands beleid heb ik totaal niets bereikt’

Ruim een jaar hield Angela Merkel zich uit het publieke zicht. In een lang interview met de Duitse krant Der Spiegel blikt ze terug op haar zestien jaar als bondskanselier.

Afbeelding

Team Australië is kampioen mensenrechten. ‘Migranten zijn niet alleen maar nummers’

Het nationale voetbalelftal van Australië verwierf bekendheid in de aanloop naar het WK door een duidelijk statement te maken tegen de mensenrechtenschendingen in Qatar.

Afbeelding

Nur Uddin Khan wacht nog op 8000 euro uit Qatar. ‘Ik heb niets overgehouden om mijn toekomst te verbeteren’

Mohammad Nur Uddin Khan werkte als metselaar en wacht nog op 8000 euro uit Qatar. Nu moet hij zijn ouders onderhouden, zonder baan of geld. ‘Ik heb minstens vier ongelukken zien gebeuren op werkplekken.’

Afbeelding

Impasse in EU door prijsplafond gas blokkeert andere voorstellen voor Europees energiebeleid

De diepe verdeeldheid tussen de EU-landen over een prijslimiet voor gas leidt tot een impasse in het Europese energiebeleid. Voorstellen waarover iedereen het eens is worden geparkeerd zolang de ruzie over het prijsplafond voortduurt.

Afbeelding

Geen bier, maar des te meer trots in de speciale fanzone voor migranten in Doha: ‘Ik ben dol op Qatar’

In een vervallen cricketstadion kijken de mannen die de stadions voor het WK hebben gebouwd naar de wedstrijden. Wanklanken zijn hier nauwelijks te horen, maar dat kan komen doordat de angst voor represailles er diep in zit.

Afbeelding

Na jarenlange oppositie vanuit de gevangenis wordt Anwar Ibrahim dan toch premier van Maleisië

Anwar Ibrahim moet als nieuwe premier van Maleisië de stabiliteit herstellen. Het is de kroon op een lange politieke loopbaan, die hij deels in de gevangenis doorbracht.