Liz Cheney verliest in Wyoming

Nieuws
De Republikeinse afgevaardigde van de staat van Wyoming Liz Cheney zal na januari niet terugkeren in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 04:21
Liz Cheney
Liz Cheney beeld afp

Cheyenne 

Cheney verloor dinsdag de voorverkiezing in haar thuisstaat van haar uitdager Harriet Hageman. Cheney liep ver achter op Hageman in de peilingen. Cheney is de afgelopen jaren zeer kritisch geweest op voormalig president Donald Trump. Ze zit ook als een van twee Republikeinen in de parlementaire commissie die de bestorming onderzoekt.

Nadat de uitslag van de voorverkiezing bekend werd zei Cheney in een toespraak ‘er alles aan te zullen doen’ om te voorkomen dat Trump weer in het Witte Huis belandt. Ze beschuldigde de voormalige president in haar toespraak ook van ‘verraderlijke leugens’ omdat hij zei dat de huiszoeking door de FBI in zijn huis in Florida politiek gemotiveerd was. ‘Trump weet dat omarmen van dit soort samenzwerings..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oud-bondskanselier Angela Merkel: ‘In het buitenlands beleid heb ik totaal niets bereikt’

Ruim een jaar hield Angela Merkel zich uit het publieke zicht. In een lang interview met de Duitse krant Der Spiegel blikt ze terug op haar zestien jaar als bondskanselier.

Afbeelding

Team Australië is kampioen mensenrechten. ‘Migranten zijn niet alleen maar nummers’

Het nationale voetbalelftal van Australië verwierf bekendheid in de aanloop naar het WK door een duidelijk statement te maken tegen de mensenrechtenschendingen in Qatar.

Afbeelding

Nur Uddin Khan wacht nog op 8000 euro uit Qatar. ‘Ik heb niets overgehouden om mijn toekomst te verbeteren’

Mohammad Nur Uddin Khan werkte als metselaar en wacht nog op 8000 euro uit Qatar. Nu moet hij zijn ouders onderhouden, zonder baan of geld. ‘Ik heb minstens vier ongelukken zien gebeuren op werkplekken.’

Afbeelding

Impasse in EU door prijsplafond gas blokkeert andere voorstellen voor Europees energiebeleid

De diepe verdeeldheid tussen de EU-landen over een prijslimiet voor gas leidt tot een impasse in het Europese energiebeleid. Voorstellen waarover iedereen het eens is worden geparkeerd zolang de ruzie over het prijsplafond voortduurt.

Afbeelding

Geen bier, maar des te meer trots in de speciale fanzone voor migranten in Doha: ‘Ik ben dol op Qatar’

In een vervallen cricketstadion kijken de mannen die de stadions voor het WK hebben gebouwd naar de wedstrijden. Wanklanken zijn hier nauwelijks te horen, maar dat kan komen doordat de angst voor represailles er diep in zit.

Afbeelding

Na jarenlange oppositie vanuit de gevangenis wordt Anwar Ibrahim dan toch premier van Maleisië

Anwar Ibrahim moet als nieuwe premier van Maleisië de stabiliteit herstellen. Het is de kroon op een lange politieke loopbaan, die hij deels in de gevangenis doorbracht.