Zeven landen helpen Frankrijk bij bestrijden bosbranden

Nieuws
Brandweerlieden uit zeven landen helpen in het zuidwesten van Frankrijk bij het bestrijden van een grote bosbrand in het departement Gironde, ten zuiden van Bordeaux.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 17:11
Afbeelding
beeld Epa/Handout/sdis

Bordeaux

President Emmanuel Macron bedankt Duitsland, Polen, Griekenland, Roemenië en Oostenrijk voor de hulp die is aangeboden. Zweden en Italië hielpen eerder al. De EU heeft inmiddels op verzoek van Frankrijk, via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (rescEU), vier blusvliegtuigen vanuit Griekenland en Zweden naar het land gestuurd.

Door de brand is al meer dan 6800 hectare bos in vlammen opgegaan. Meer dan 10.000 mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd. Zeventien huizen zijn verwoest door de brand.

De brandweerlieden uit Duitsland komen uit de twee deelstaten die aan Nederland grenzen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Naar verwachting kunnen de Duitsers donderdagavond beginnen met blussen. Het is de tweede keer dat Duitse br..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Afscheid van Jiang Zemin

China heeft dinsdagochtend Jiang Zemin herdacht. Om 10.00 uur lokale tijd gingen in het hele land de sirenes af om drie minuten van stilte in te luiden voor de oud-president, die China leidde van 1993 tot 2003.

Afbeelding

Le Monde: ongedocumenteerde migranten bouwen aan olympisch dorp in Parijs

Terwijl het WK in Qatar nog gaande is, ligt het volgende evenement alweer onder het vergrootglas. Uit onderzoek van Le Monde blijkt dat het olympisch dorp mede wordt gebouwd door migranten zonder verblijfsvergunning.

Afbeelding

Chinese jongeren voelen zich in de steek gelaten: ‘Soms word ik overvallen door angst’

Bij protesten in China zijn het vooral jongeren die oproepen tot politieke verandering. Hun frustratie is omgeslagen in woede. En die draait niet alleen om de corona-aanpak, maar ook over de zwakke economische situatie.

Afbeelding

Natuurtop cruciaal voor behoud soortenrijkdom: ‘Rijke landen moeten arme landen helpen’

Op de natuurtop die woensdag begint, kan een akkoord worden gesloten om de soortenrijkdom op aarde te behouden. Als dit lukt, is er een deal die even belangrijk is voor de natuur, als het Parijs-akkoord voor het klimaat.

Afbeelding

Natuurverlies is een sluipmoordenaar. ‘Het is minder zichtbaar dan klimaatverandering’

Hoewel niet alle mensen bezorgd zijn over het snelle uitsterven van soorten, raakt de natuurcrisis wel iedereen. ‘Mensen hebben gezonde ecosystemen nodig, omdat we er onderdeel van zijn.’

Afbeelding

Droneaanvallen op Russische luchtmachtbases ver van de grens, Oekraïne claimt ze niet

Russische militaire bases zijn maandag het doelwit geworden van explosies die mogelijk het werk zijn van Oekraïne. Volgens Rusland werden twee luchtmachtbases honderden kilometers van Moskou aangevallen door drones en vielen er drie doden.