FBI doet inval bij woning Donald Trump in golfresort Mar-a-Lago

Nieuws
Met een inval in het huis van Donald Trump heeft de FBI besloten tot uitzonderlijk justitieel optreden tegen een oud-president. Republikeinen reageren furieus en betichten Justitie van ‘politisering’.
Maral Noshad Sharifi / vk
woensdag 10 augustus 2022 om 04:20 aangepast 06:46
Een politiewagen bij het huis van Donald Trump in Mar-A-Lago.
Een politiewagen bij het huis van Donald Trump in Mar-A-Lago. beeld afp / Giorgio Viera

Washington

Talloze machtige Amerikanen zijn er al eens geweest, in Mar-a-Lago, het golfresort van Donald Trump in Florida. Maandag was het de FBI die binnenviel, onuitgenodigd en onaangekondigd. Trumps huis en zijn kluis zouden door FBI-agenten urenlang zijn doorzocht.

Waar de inval precies om draait, is door de FBI niet naar buiten gebracht. Volgens anonieme justitiebronnen in Amerikaanse media zou het gaan om officiële regeringsdocumenten die Trump na zijn presidentschap mee naar huis zou hebben genomen, in plaats van die volgens het protocol te laten archiveren. De inval zou ook te maken kunnen hebben met het onderzoek naar de rol die Trump speelde in de Capitoolbestorming van 6 januari 2021.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Islam regeert zelfs in slaapkamer. ‘Deze wet druist in tegen alle fundamentele vrijheden’

Religieuze politici in Indonesië controleren in toenemende mate het persoonlijke leven van burgers. Volgens een nieuwe wet zijn seks voor het huwelijk en overspel verboden. Er staat zelfs gevangenisstraf op.

Afbeelding

China gaat coronaregels versoepelen, mensen zonder of met milde klachten mogen thuis in isolatie

In China mogen covid-19-gevallen zonder of met milde symptomen voortaan thuis in isolatie, heeft de Chinese nationale gezondheidsautoriteit (NHC) woensdag aangekondigd. Ook het testbeleid wordt afgeschaald en reizen binnen China wordt makkelijker.

Afbeelding

Amerikaans tijdschrift Time roept Zelensky uit tot persoon van 2022

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky uitgeroepen tot persoon van het jaar. Het blad zegt dat de wereld onmogelijk om Zelensky heen kon dit jaar.

Afbeelding

Kaochar Khan vertrok naar Qatar en kwam niet terug. ‘Zijn plotselinge dood was niet te geloven’

De familie van Kaochar Khan denkt aan hem tijdens het WK voetbal in Qatar. Hij werkte daar als stukadoor, totdat zijn werk hem fataal werd. ‘We rouwen nog elke dag’, zegt zijn oudste broer Zahirul Islam.

Afbeelding

Nieuwe EU-gezant godsdienstvrijheid aangesteld. ‘Te laat’, vindt de ChristenUnie.

De Belgische diplomaat Frans van Daele is aangesteld als speciale EU-gezant voor godsdienstvrijheid. Van Daele gaat zich namens de EU inzetten voor de rechten van gelovigen buiten Europa.

Afbeelding

Afscheid van Jiang Zemin

China heeft dinsdagochtend Jiang Zemin herdacht. Om 10.00 uur lokale tijd gingen in het hele land de sirenes af om drie minuten van stilte in te luiden voor de oud-president, die China leidde van 1993 tot 2003.