De Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet de waarheid eindelijk onder ogen zien

Nieuws
De complottheorieën en leugens van Alex Jones hebben de levens van ouders van bij schietpartijen in de VS vermoorde kinderen tot ‘een levende hel’ gemaakt. Maar zijn aanhangers zien de rechtszaak tegen hem als het begin van het ‘tot zwijgen brengen van verzet tegen de heersende elite’.
Jan van Benthem
donderdag 4 augustus 2022 om 19:40 aangepast 09:26
Volgens Alex Jones zijn de rechter, de juristen en de rechtbank in de zaak tegen hem  'demonisch bezeten' door 'de cultideologie van de Nieuwe Werereldorde'.
Volgens Alex Jones zijn de rechter, de juristen en de rechtbank in de zaak tegen hem 'demonisch bezeten' door 'de cultideologie van de Nieuwe Werereldorde'. beeld ND Videostill

Austin, Texas

‘Dit moet om u te dwingen te stoppen met liegen. Het is onwerkelijk wat hier gebeurt’. Zo werd in de rechtszaal in Austin, Texas, de bekende complotdenker Alex Jones de afgelopen dagen met de gevolgen van zijn complottheorieën geconfronteerd. Voor het eerst in een aantal rechtszaken stond hij oog in oog met slachtoffers van zijn beweringen: de ouders van Jesse Lewis. Hun zoon was zes jaar oud toen hij bij de beruchte schietpartij op de basisschool van Sandy Hook samen met nog 19 kinderen en zes docenten werd doodgeschoten. 

Meteen na deze schietpartij laaide de discussie op over het beperken van het wapenbezit. In zijn show InfoWars haalde Jones daartegen uit. Hij beweerde dat de schie..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Italiaanse toezichthouder blokkeert snelgroeiende app ChatGPT om privacyproblemen

Als het aan de Italiaanse privacytoezichthouder ligt, is het AI-chatprogramma ChatGPT voorlopig geblokkeerd in Italië. Met wereldwijd 100 miljoen gebruikers binnen twee maanden is het de snelst groeiende app ooit.

Afbeelding

De aanklacht tegen Trump is uniek in de Amerikaanse geschiedenis - en gevaarlijk

Met de aanklacht door een rechtbank in New York tegen oud-president Trump slaat Amerika een weg in die het nog nooit heeft bewandeld en die de verdeeldheid in het land nog verder dreigt aan te wakkeren.

Afbeelding

'Morele woke-strijders vergeten de mens. De sleutel is te vinden in verzoening en niet in strijd'

Filosoof Michael Eze voelt zich emotioneel uitgeput door de woke-beweging. 'Het denken over dekolonisatie is besmet geraakt met de ziekte die wij willen bestrijden: kolonisatie.'

Afbeelding

Dit is de roeptoeter van de oorlog in Rusland: de reactionaire rebel Alexander Doegin

Echt invloedrijk is hij niet meer, maar Rusland in oorlog kan hem goed gebruiken en jongeren van het Forum voor Democratie hangen aan zijn lippen. Alexander Doegin is de spreekbuis voor wat Poetin niet kan zeggen.

Afbeelding

Het grootste maar ook meest genegeerde succes in de strijd tegen aids is een voorbeeld ter navolging

Twintig jaar geleden zorgde een van de beste besluiten van een politicus in deze eeuw voor een doorbraak in de strijd tegen aids. Miljoenen levens zijn er door gered. Maar de man erachter werd en wordt geminacht.

Afbeelding

Ontmijners Charkiv controleren elke centimeter: 'Ontmijnen heeft in een oorlog direct impact. Dat geeft voldoening'

De velden en bossen rond de Oekraïense stad Charkiv liggen bezaaid met explosieven. Oekraïners uit alle lagen van de bevolking - van politieagenten tot schoonheidsspecialisten - melden zich aan als ontmijners.