Robotvoetballers in Bangkok

Nieuws
anp
maandag 18 juli 2022 om 04:22
Een van de wedstrijden tijdens RoboCup 2022 in Bangkok.
Een van de wedstrijden tijdens RoboCup 2022 in Bangkok. beeld afp / Jack Taylor

Tijdens de RoboCup 2022 hebben robotvoetballers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zaterdag in Thailand opnieuw de wereldtitel gepakt. Tech United won het Nederlandse onderonsje met een verpletterende 15-0 score van ASML Falcons uit Veldhoven. Het team uit Eindhoven had in de voorrondes ook al tegenover het team uit Veldhoven gestaan, maar verloor toen door een fout in de software. Alle problemen waren echter opgelost, waardoor de finale uitliep op een complete vernedering van de Falcons door Tech United. ‘Wij zijn als team heel trots dat we ondanks de sluiting van de universiteit door corona en de veranderingen in het team de robots toch hebben kunnen doorontwikkelen’, zegt Laura van Houtum van Tech United  De robots z..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stad in Donbas biedt al half jaar weerstand aan Russen. ‘Een meedogenloze, voortwoekerende strijd’

Het Russische leger probeert al een half jaar het stadje Bachmoet tevergeefs in te nemen. Het is het zoveelste voorbeeld van Ruslands militaire falen in Oekraïne.

Afbeelding

Na tien weken van protesten kiest Iraanse bewind voor nog hardere lijn

Het Iraanse regime wil demonstranten als terroristen behandelen, en dreigt met het vaker toepassen van de doodstraf. Naast president Raisi is nu een tweede lid van de beruchte Doodscommissie op een cruciale post benoemd.

Afbeelding

Moldavië richt zich door Oekraïne-oorlog op Europa: ‘Wij zijn geen partij voor de Russen’

Moldavië is een arm landje, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. ‘Ik zal pas halleluja roepen wanneer het vrede is in Oekraïne en wij zonder kleerscheuren en in pais en vree de weg kunnen inslaan naar Europa.’

Afbeelding

In Israël gaan de alarmbellen af, over het geweld op de Westbank, over het leger en over Iran

Zowel het Israëlische leger als de VN slaan alarm over de situatie op de Westbank die ‘het kookpunt bereikt’. Naast die concrete zorg, bereidt Israël zich ook nog voor op een actie tegen die andere, grote dreiging Iran.

Afbeelding

Roep om snelle uitbreiding van de EU groeit: we zijn beter af met deze zes Balkanlanden

Lange tijd treuzelde de Europese Unie met uitbreiding naar het oosten. Nu schudt de Russische agressie veel politici wakker. Dinsdag praten zij over nauwere banden met zes Balkanstaten. Wat levert Nederland dan in?

Afbeelding

Britse hofdame per direct weg na rel over racistische opmerking

Een Britse hofdame, Susan Hussey, is uit haar functie ontheven nadat ze een racisme-rel had veroorzaakt tijdens een receptie op Buckingham Palace.