Drukte op Europese wegen door vakantieverkeer

Nieuws
Mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming moeten op een aantal wegen in het buitenland rekening houden met files. De ANWB meldde op basis van de Franse verkeersinformatiedienst Bison Futé dat er rond 12.00 uur 818 km file stond in Frankrijk, maar dat de drukte inmiddels wat afneemt. Tegen 16.00 uur rijdt het verkeer vermoedelijk een stuk beter door en tegen 18.00 uur zijn de files naar verwachting opgelost.
anp
zaterdag 16 juli 2022 om 11:11 aangepast 14:17
Afbeelding
beeld anp

In Frankrijk is het onder meer druk op de A7 tussen Lyon en Avignon. De vertraging is daar ongeveer anderhalf uur. Ook op de A10 ten zuiden van Tours richting Bordeaux is het erg druk, met ongeveer twee uur extra reistijd.

In Duitsland is het op de route Ulm-Füssen-Reutte richting Oostenrijk via de A7 en de B179 erg druk. De vertraging is daar bijna een uur. Op de A10 (Tauern Autobahn) in Oostenrijk rijdt tussen Bischofshofen en Sankt Michael im Lungau veel verkeer. De vertraging is daar twee uur.

Zwitserland

Ook vakantiegangers die in Zwitserland op de A2 in zuidelijke richting naar de Gotthardtunnel rijden, moeten rekening houden met twee uur vertraging. Verder laat een ANWB-woordvoerster weten dat het opvallend druk is op de wegen in Slovenië en Kroatië. Op de A9 van Kroatië naar Slovenië moet het verkeer rekening houden met bijna twee uur extra reistijd. De andere kant op is er ongeveer een half uur vertraging.

Ook in Italië zijn veel mensen onderweg. Op de A22 van Bolzano naar Verona staan op diverse plaatsen files en is de extra reistijd ongeveer drie kwartier. Op de A14 tussen Bologna en Rimini is de vertraging anderhalf uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kiev deels zonder stroom en water na Russische aanvallen

Delen van de Oekraïense hoofdstad Kiev zitten zonder elektriciteit en water als gevolg van nieuwe Russische aanvallen, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. In de stad zijn maandagochtend meerdere explosies waargenomen.

Afbeelding

Deense koningin zegt sorry voor ‘noodzakelijk’ besluit titels kleinkinderen af te nemen

De Deense koningin Margrethe biedt haar excuses aan voor de ophef die is ontstaan over haar ‘noodzakelijke’ besluit om de kinderen van prins Joachim hun titels af te nemen.

Afbeelding

Oekraïense ambassadeur in Nederland ontslagen, reden onbekend

De ambassadeur van Oekraïne in Nederland, Maksym Kononenko, is ontslagen. Het kantoor van president Volodimir Zelenski heeft dat dinsdag naar buiten gebracht, zonder een reden te geven.

Afbeelding

Russische invasie heeft Oekraïne al 1 biljoen dollar gekost

De Russische invasie van Oekraïne heeft tot nu toe al bijna 1 biljoen dollar aan schade veroorzaakt. De schade is vijf keer hoger dan het jaarlijkse bruto binnenlands product (bbp) van Oekraïne vóór de Russische invasie.

Afbeelding

Internationale waakhond roept Rusland op kerncentrale Zaporizja te verlaten

De militaire bezetting van het complex ‘verhoogt het risico op een nucleair ongeval of incident aanzienlijk, waardoor de bevolking van Oekraïne, de buurlanden en de internationale gemeenschap in gevaar komen’.

Afbeelding

Politie Oekraïne: bewijs van Russische oorlogsmisdaden in Charkov

De Oekraïense autoriteiten zeggen bewijs te hebben gevonden dat Russische troepen oorlogsmisdaden hebben gepleegd in de oostelijke Oekraïense regio Charkov.