Extreme armoedebestrijding die wél werkt: Togo is goed bezig

Achtergrond
Een wereld zonder extreme armoede in 2030. Het was een nobel doel, maar halen doen we het niet. Covid-19 gooide roet in het eten, en doorbrak de dalende trend als het gaat om mensen die onder de armoedegrens leven. Deze plotselinge armoedeval zorgt desondanks voor hoopvolle initiatieven.
Berendien Tetelepta
maandag 4 juli 2022 om 00:00 aangepast 06:27
Vrouwen in traditioneel Afrikaanse kleding nemens selfies aan het strand in Togo. 90 procent van de Togolezen heeft een telefoon.
Vrouwen in traditioneel Afrikaanse kleding nemens selfies aan het strand in Togo. 90 procent van de Togolezen heeft een telefoon. beeld Alexander Sarlay

Als in april 2020 het hele leven in Togo stilvalt na het uitbreken van de corona pandemie, begint er acuut nog een crisis. 90 procent van de mensen in het kleine West-Afrikaanse land werkt als zelfstandige. Door de totale lockdown is er plots geen inkomen meer bij kappers, taxichauffeurs, naaisters en verkopers.  

De regering wil hen steunen vanuit internationale steunfondsen die beschikbaar komen, maar hoe moet zij al haar inwoners bereiken? Actuele bevolkingscijfers van Togo dateren uit 2011, en mensen moeten nu zoveel mogelijk binnen blijven. Minister Cina Lawson van het ministerie van digitale economie en transformatie in Togo komt op een idee. Nog geen maand eerder waren er verkiezingen waar mensen zich voor moesten registr..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe een christelijke lobbyist uit Nederland Afrikaanse leiders beïnvloedt

Nederland staat erom bekend dat het liberale waarden uitdraagt in de wereld. Maar er zijn ook Nederlanders die met een tegenovergestelde boodschap het vliegtuig in stappen. Zoals de conservatieve lobbyist Henk Jan van Schothorst.

Afbeelding

Doden door schietpartij bij synagoge in Jeruzalem na dagen van spanning tussen Israël en Palestijnen

Bij een schietpartij in de buurt van een synagoge in een Joodse wijk in Oost-Jeruzalem zijn vrijdagavond zeker zeven mensen omgekomen, meldt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afbeelding

De rol van premier Modi bij sektarische rellen in India in 2002 is nog steeds taboe

Er zijn strikte grenzen aan de vrijheid van meningsuiting in India, maakte de regering nog weer eens duidelijk. Steen des aanstoots: een documentaire over Modi’s hindoenationalisme en zijn rol tijdens antimoslimrellen in 2002.

Afbeelding

De tanks voor Oekraïne zijn niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen

De tanks voor Oekraïne zijn geen niet het sluitstuk, maar eerder het begin van veel vragen. Want hoe ver moet je gaan om Rusland tot stoppen te dwingen en mogen westerse wapens dan ook letterlijk de grens over?

Afbeelding

Twee Britse vrijwilligers zijn in Oekraïne om het leven gekomen. 'Ze zullen worden herinnerd als helden'

De Britse vrijwilligers Chris Parry en Andrew Bagshaw, die sinds 6 januari vermist waren, zijn omgekomen in Oekraïne. Onderweg van Kramatorsk naar Soledar werd hun auto geraakt door Russisch vuur, terwijl ze er mensen probeerden te evacueren.

Afbeelding

Kremlin reageert met laconieke én dreigende taal op levering westerse tanks

Met het sturen van Leopards en Abrams-tanks gaat het Westen een ‘rode lijn’ over, klinkt het vanuit Rusland. Maar bang zegt men in Moskou niet te zijn: ‘Die tanks branden als alle anderen.’