‘We moeten meer voedsel zelf verbouwen. Er is genoeg voor iedereen’

Achtergrond
Als door de coronacrisis op Curaçao tienduizenden mensen bij de voedselbank aankloppen, valt voor oprichter en oud-bestuurslid Egbert Vos het kwartje. ‘Ik dacht: dit is niet goed. We moeten anders met voedsel omgaan. We moeten gewoon meer zelf verbouwen.’
Marius Bremmer
vrijdag 27 mei 2022 om 19:41
Vrijwilliger bij het voedselbos Wilbert Merencia: ‘Voor mij blijft ze gewoon onze koningin, hoor!'
Vrijwilliger bij het voedselbos Wilbert Merencia: ‘Voor mij blijft ze gewoon onze koningin, hoor!' beeld Marius Bremmer

Midden in de volkswijk Brievengat ligt het voedselbos van Curaçao. Er staan geen hekken omheen, iedereen kan er zo in lopen. Elke zaterdagochtend steken vrijwilligers er de handen uit de mouwen. ‘Het is een terrein van de overheid van maar liefst een halve hectare groot’, vertelt Egbert Vos (50), penningmeester van het voedselbos. 

Trots loopt hij door de jonge aanplant. Opschietende bomen, grassoorten, groentegewassen en kruiden wisselen elkaar in stroken af. ‘Hier zie je hoe we inspelen op het hele systeem dat als ‘natuur’ bekendstaat en waar alles met elkaar verbonden is. Onderdelen communiceren met elkaar en houden elkaar in stand.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Saudi-Arabië houdt Aziatische Winterspelen in nieuwe woestijnstad

Saudi-Arabië is de gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Het land in het Midden-Oosten ontwikkelt voor zo’ n 500 miljard euro een futuristische stad in de woestijn waar de nieuwste technische snufjes worden toegepast.

Afbeelding

Na het water sterven vooral vrouwen en zuigelingen. ‘Er komt maar geen einde aan de ramp’

Nog steeds is niet meer dan dertig procent van de 33 miljoen slachtoffers in het Pakistaanse overstromingsgebied bereikt. Artsen en hulpverleners luiden de noodklok: dagelijks overlijden er pasgeboren baby’s.

Afbeelding

Opnieuw staat een ingewijde van Macron ter discussie, dit keer wordt zijn stafchef verdacht van fraude

Alexis Kohler, de belangrijkste adviseur van de Franse president Macron, wordt verdacht van fraude. Franse justitie doet onderzoek naar het voortrekken van Kohlers transportbedrijf door de Franse overheid.

Afbeelding

Voetbal in Indonesië is niet zachtzinnig, maar het is alles wat de supporters hebben

In de Indonesische voetbalwereld zijn supportersclubs legers, die korte metten maken met tegenstanders. In die context ontstaat zaterdag de ramp in Malang. ‘Meestal gaat het goed. Tot die ene keer.’

Afbeelding

Brazilië staat een spannende maand te wachten: Bolsonaro en Lula gaan nek aan nek

De verkiezingsstrijd in Brazilië blijkt verre van beslecht. De linkse oud-president Lula da Silva behaalde zondag 48 procent van de stemmen, de radicaal-rechtse president Jair Bolsonaro 43 procent.

Afbeelding

Russische annexaties ‘ernstige schending’

Turkije wijst de annexatie door Rusland van vier regio’s in Oekraïne af. De eenzijdige stap van Moskou is een ernstige schending van het internationaal recht, zo heeft het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken meegedeeld.