Net 18 jaar oud en je komt in Texas zo aan een aanvalswapen

Achtergrond
De 18-jarige man die 21 dodelijke slachtoffers maakte op een basisschool in Texas was een eenling met veel problemen. Hij kon heel gemakkelijk aan een semi-automatisch geweer komen.
Gerald Bruins
donderdag 26 mei 2022 om 20:16
Bloemen en kruisjes bij alvast een tijdelijke gedenkplek.
Bloemen en kruisjes bij alvast een tijdelijke gedenkplek. beeld afp / Chandan Khanna

Uvalde

Salvador Ramos schoot dinsdag negentien leerlingen van zeven tot tien jaar en twee leraren dood op een basisschool in Uvalde, een plaats ten westen van San Antonio in de staat Texas. Vlak voor het bloedbad had hij een 66-jarige vrouw, zijn grootmoeder, neergeschoten in haar appartement in dezelfde plaats. Zij raakte zwaargewond. 

Ramos reed in een pick-up naar de school, sloot zich op in een klas en begon in het wilde weg op leerlingen om zich te schieten. Hij werd ter plaatse doodgeschoten toen agenten erin geslaagd waren het lokaal te betreden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook studenten in Iran de straat op voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’

Studenten en middelbare scholieren voegen zich bij de aanhoudende protesten in Iran voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’ en tegen het regime van ayatollah Ali Khamenei. De Opperste Leider geeft echter de Verenigde Staten en Israël de schuld van alle onrust.

Afbeelding

Kwasi Kwarteng: nog maar net aangetreden als Britse minister van Financiën en nu al omstreden

Hij gold als veelbelovend intellectueel in de Britse politiek. Maar sinds Kwasi Kwarteng als minister van Financiën een roekeloos belastingplan presenteerde, wordt hij schertsend ‘Kamikwazi’ genoemd. Wie is deze zielsverwant van premier Liz Truss?

Afbeelding

Saudi-Arabië houdt Aziatische Winterspelen in nieuwe woestijnstad

Saudi-Arabië is de gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Het land in het Midden-Oosten ontwikkelt voor zo’ n 500 miljard euro een futuristische stad in de woestijn waar de nieuwste technische snufjes worden toegepast.

Afbeelding

In Pakistan dreigen duizenden ondervoede baby’s en uitgeputte moeders te sterven. ‘Er komt maar geen einde aan de ramp’

Nog steeds is niet meer dan dertig procent van de 33 miljoen slachtoffers in het Pakistaanse overstromingsgebied bereikt. Artsen en hulpverleners luiden de noodklok: dagelijks overlijden er pasgeboren baby’s.

Afbeelding

Opnieuw staat een ingewijde van Macron ter discussie, dit keer wordt zijn stafchef verdacht van fraude

Alexis Kohler, de belangrijkste adviseur van de Franse president Macron, wordt verdacht van fraude. Franse justitie doet onderzoek naar het voortrekken van Kohlers transportbedrijf door de Franse overheid.

Afbeelding

Voetbal in Indonesië is niet zachtzinnig, maar het is alles wat de supporters hebben

In de Indonesische voetbalwereld zijn supportersclubs legers, die korte metten maken met tegenstanders. In die context ontstaat zaterdag de ramp in Malang. ‘Meestal gaat het goed. Tot die ene keer.’