Dodental schietpartij basisschool Texas opgelopen tot 22, onder wie 19 kinderen

Nieuws
Op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas heeft een 18-jarige man dinsdag een bloedbad aangericht. Volgens de laatste berichten zijn daarbij 19 kinderen om het leven gekomen en twee docenten. Ook de schutter is gedood.
Maral Noshad Sharifi / vk
woensdag 25 mei 2022 om 07:56
Rouwenden buiten het buurthuis waar kinderen werden opgevangen na de massamoord.
Rouwenden buiten het buurthuis waar kinderen werden opgevangen na de massamoord. beeld afp / Allison Dinner

De verdachte, de 18-jarige Salvador Ramos, liep rond 11.30 uur lokale tijd de Robb Elementary School in de stad Uvalde binnen en opende het vuur op de leerlingen. Vervolgens is hij vermoedelijk door politieagenten ter plaatse gedood. Eerder op de ochtend had hij zijn grootmoeder in haar woning neergeschoten. Over haar toestand is nog niks bekend. Toen Ramos in zijn auto op de vlucht sloeg, crashte hij vlak bij de school. Daarop rende hij met zijn wapen de school binnen en begon te schieten.

‘Hij beschoot ze op gruwelijke, onbegrijpelijke wijze’, zei de Texaanse gouverneur Greg Abbott dinsdag op een persconferentie. Op de school zaten meer dan 500 leerlingen, tussen de 7 en 10 jaar ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het Oekraïense leger moderniseert in rap tempo. De resultaten laten zich zien op het slagveld

Oekraïne boekte deze week terreinwinst langs twee fronten, al kon Rusland vrijdag hopen op een doorbraak bij Bachmoet. Wat verklaart de Oekraïense successen op het slagveld?

Afbeelding

De Nobelprijs voor de Vrede is een helder statement tegen Poetin en Loekasjenko

De meest prestigieuze Nobelprijs, die voor de Vrede, gaat naar strijders voor mensenrechten in Oekraïne, Belarus en Rusland. De prijs is een aanmoediging, aldus het comité, maar niettemin een glashelder statement.

Afbeelding

Opvang in de regio heeft Afghaanse vluchtelingen weinig te bieden

Tadzjikistan is het enige land in Centraal Azië dat Afghaanse vluchtelingen opneemt, maar eenmaal daar worden vluchtelingen geconfronteerd met uitzichtloosheid, corruptie en deportatie.

Afbeelding

Nobelprijs voor mensenrechtenactivisten in Rusland, Belarus en Oekraïne

De Belarussische activist Ales Bialiatski wordt persoonlijk onderscheiden; in Rusland en Oekraïne gaat de prijs naar de organisaties Memorial en Centre for Civil Liberties.

Afbeelding

In dit opvanghuis mag je zeggen dat je dood wilt: ‘Het is niet abnormaal aan euthanasie te denken’

De dood is nooit ver weg in de gesprekken in inloophuis Reakiro, waar mensen met een aanhoudende doodswens elkaar ontmoeten. ‘Soms is het eigenlijk een roep om leven, maar dan wel op een andere manier.’

Afbeelding

Dat had deze premier nooit verwacht: vechten tegen de gevolgen van de Brexit

De Britse premier Liz Truss schrapte het opvallendste deel van haar economische herstelplan: het spekken van de rijken. Ondertussen blijft de inkomensgroei van Britse burgers en bedrijven achter bij de ontwikkelingen elders in Europa.