Uitslaande brand verwoest veertig huizen in Essen

Nieuws
anp
dinsdag 22 februari 2022 om 03:21
2022-02-21 08:39:04 Firefighters inspect parts of a burned residential house in Essen, on February 21, 2022. At least three people were injured in a major fire in an apartment complex with 50 flats and some 100 tenants in the center of Essen on Monday night.

Ina Fassbender / AFP
2022-02-21 08:39:04 Firefighters inspect parts of a burned residential house in Essen, on February 21, 2022. At least three people were injured in a major fire in an apartment complex with 50 flats and some 100 tenants in the center of Essen on Monday night. Ina Fassbender / AFP beeld afp / Ina Fassbender

Bewoners van veertig appartementen in de Duitse stad Essen zijn alles kwijtgeraakt door een brand die het gebouw in korte tijd in vlam zette. Er werden 180 bewoners in veiligheid gebracht. Velen zijn opgevangen in een nabijgelegen universiteitsgebouw. Volgens waarnemers is het een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Van de woningen waren maandag alleen smeulende resten over. Drie mensen liepen rookvergiftiging op.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In Pakistan laait de strijd weer op tussen het leger en de Taliban

De zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar kostte maandag aan zeker 100 mensen het leven. De vermoedelijke daders zijn de Pakistaanse Taliban. Wie zijn zij? Vijf vragen en antwoorden.

Afbeelding

Politiekorps Memphis heft eenheid op

Het politiekorps van de Amerikaanse stad Memphis heeft de straatbrigade Scorpion opgeheven. De unit ligt zwaar onder vuur na buitensporig geweld van agenten dat leidde tot de dood van de zwarte Amerikaan Tyre Nichols.

Afbeelding

Geweld gijzelt de agenda van de Israëlische regering en de roep om harde maatregelen neemt toe

De politiek in Israël is in de ban van de recente aanslagen. Palestijnse terreurbewegingen bejubelen de moorden, de Palestijnse Autoriteit zwijgt erover en in Israël wordt nu gesproken over deportatie van de daders.

Afbeelding

Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op moskee in Pakistan

Zeker 32 mensen zijn maandag omgekomen bij een vermoedelijke zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar. Meer dan 150 mensen raakten gewond. Een deel van de moskee is door de explosie ingestort.

Afbeelding

Nieuwe Berlijnse verkeerswet zet 'morele strijd' tussen fiets en auto op scherp

De Berlijnse autobezitter wordt in het nauw gedreven. Moesten autorijders eerder al asfalt afstaan aan fietsstroken en busbanen, nu wordt ook hun parkeerruimte ingeperkt. Een morele strijd dreigt.

Afbeelding

Hoe een christelijke lobbyist uit Nederland Afrikaanse leiders beïnvloedt

Nederland staat erom bekend dat het liberale waarden uitdraagt in de wereld. Maar er zijn ook Nederlanders die met een tegenovergestelde boodschap het vliegtuig in stappen. Zoals de conservatieve lobbyist Henk Jan van Schothorst.