Straten van Ottawa zijn schoongeveegd na wekenlang truckersprotest

Nieuws
Het is weer stil in de straten van Ottawa. Het lawaai van toeterende vrachtwagens en brommende motoren, dat de binnenstad wekenlang domineerde, is niet langer te horen. Ondanks de hevige sneeuwval slaagde de Canadese politie er dit weekeinde in het protest van vrachtwagenchauffeurs tegen de coronamaatregelen grotendeels te beëindigen.
Maral Noshad Sharifi / vk
maandag 21 februari 2022 om 11:28
Opruimwerkzaamheden in Ottawa, waar de Canadese politie het afgelopen weekeinde de protesten van vrachtwagenchauffeurs tegen de coronamaatregelen wist te beëindigen.
Opruimwerkzaamheden in Ottawa, waar de Canadese politie het afgelopen weekeinde de protesten van vrachtwagenchauffeurs tegen de coronamaatregelen wist te beëindigen. beeld afp / Andrej Ivanov

Op zondagochtend waren er nog steeds plukjes demonstranten over, maar het merendeel is vertrokken of opgepakt. Het gebied rondom het parlementsgebouw, waar de premier zetelt, is nu weer vrij van vrachtwagens. Ze zijn vervangen door politievoertuigen. De politiemacht van Ottawa werd versterkt door officieren uit de stad Durham, de provincie Quebec, en openbare-ordediensten uit Toronto. Sinds vrijdag heeft de politie 170 demonstranten opgepakt en 53 voertuigen weggesleept.

Drie weken lang demonstreerden vrachtwagenchauffeurs, los-vast verenigd in wat het ‘Vrijheidskonvooi’ wordt genoemd, vanuit heel Canada tegen het coronabeleid van de regering. Sommigen eisten het aftreden van premier Trudeau. De doorgewinterde demonstranten vertrokken nie..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: weer tachtig doden bij protesten Iran

De Iraanse veiligheidsdiensten hebben in de afgelopen dagen in de oostelijke stad Zahedan ten minste 82 mensen gedood. Amnesty International meldt dat tijdens een protest na het vrijdaggebed op 30 september zeker 66 mensen, onder wie kinderen, zijn gedood en dat in de dagen daa..

Afbeelding

Poetin tracht mobilisatieangst weg te nemen terwijl Oekraïne opstoomt in Cherson

Opnieuw wint Oekraïne terrein in de provincie Cherson. Het komt het Kremlin op felle kritiek te staan van een separatistenleider in de provincie. Volgens hem kan de Russische minister van Defensie zichzelf beter neerschieten.

Afbeelding

Nerveuze Liz Truss overleeft toespraak op partijcongres, mede dankzij Greenpeace

Liz Truss heeft woensdag een chaotisch congres van de Britse Conservatieven afgesloten met een toespraak waarin de premier haar partijgenoten opriep tot een eensgezinde strijd tegen ‘de antigroei-coalitie’.

Afbeelding

Na de ramp controleert Indonesië alle stadions

Indonesië laat alle voetbalstadions in het land controleren na de ramp in het stadion van Malang, waar zeker 131 mensen stierven toen politieoptreden tegen supporters escaleerde.

Afbeelding

Vlaamse stikstofminister: ‘Duidelijkheid is de kern! Boeren moeten weten waar ze aan toe zijn’

Als de Vlaamse minister van Omgeving heeft Zuhal Demir de taak om de stikstofcrisis op te lossen. Ook in Vlaanderen leiden de harde maatregelen bij boeren tot woede en onbegrip, maar het gaat er niet zo fel aan toe als hier.

Afbeelding

‘Wraak is een spel dat de wereld graag speelt - ik vergeef liever’ zegt de Afghaanse Zarifa Ghafari

Als de jongste vrouwelijke burgemeester in een land waar mannen domineren, was Zarifa Ghafari gewend aan tegenstand en gevaar. De inname van Afghanistan door de Taliban dwong haar naar Europa te vluchten.