Klimaatpanel gaat op voor lange sessie voor klimaatrapport

Nieuws
Leden van het VN-klimaatpanel IPCC zijn begonnen aan een lange vergadering over hun volgende rapport. Daarin gaan de klimaatwetenschappers uitgebreid in op de gevolgen van klimaatverandering, onze kwetsbaarheid daarvoor en de manieren waarop de mensheid zich op de opwarming kan aanpassen.
anp
dinsdag 15 februari 2022 om 03:21 aangepast 07:11
Overstromingen in Chennai, India.
Overstromingen in Chennai, India. beeld Epa/idrees Mohammed

Berlijn

Wetenschappelijke kennis over de impact van klimaatverandering is essentieel om een planeet zonder vervuiling dichterbij te brengen, zei chef van het VN-milieubureau (UNEP) Inger Andersen tijdens de openingsceremonie. Het werk van de zogeheten werkgroep II moet uitmonden in een van de belangrijkste klimaatrapporten van dit jaar. De Duitse minister van Onderwijs en Wetenschap, Bettina Stark-Watzinger, beaamde het belang ervan tijdens de opening. ‘De rapporten van het IPCC zijn onze gouden standaard’, zei ze. 

Tijdens de opening benadrukte de baas van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), Petteri Taalas, nog eens hoe belangrijk het is om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad ten opzichte van de tijd voor..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Baguette behoort tot werelderfgoed

De Franse baguette behoort volgens de VN-organisatie Unesco tot het cultureel werelderfgoed. Frankrijk heeft afgelopen jaar om erkenning van het stokbrood gevraagd.

Afbeelding

Jury: leider Oath Keepers schuldig aan opruiing

Stewart Rhodes, leider van de Amerikaanse militiegroep Oath Keepers, is dinsdag schuldig bevonden aan ‘opruiende samenzwering’ voor de aanval op het Capitool van vorig jaar. Hij kan een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen.

Afbeelding

Brussel pakt door en weigert Hongarije EU-miljarden uit te keren

Alle toezeggingen van Boedapest ten spijt is een corruptievrije besteding van EU-geld door de Hongaarse regering nog steeds niet gegarandeerd. De Europese Commissie weigert nu de geldkraan naar Hongarije open te draaien.

Afbeelding

Geen miniflesjes shampoo meer op de hotelkamer: Europa gaat groot aantal verpakkingen verbieden

De Europese Commissie wil met duurzame en minder verpakkingen de groeiende afvalstroom indammen. Miniflesjes shampoo en bodylotion in hotels worden verboden, koffiecapsules en stickers op fruit moeten afbreekbaar zijn en online bestelde producten dienen efficiënter ingepak..

Afbeelding

Beijing breekt verzet met technologische controle: ‘Bij iedere stap die je zet, zie je een camera’

In minstens tien steden in China kwamen afgelopen weekeinde mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het protest lijkt nu stil te vallen, mede door verregaande technologische surveillance.

Afbeelding

China versoepelt enkele coronabeperkingen na protesten

Na protesten tegen de uiterst strikte coronamaatregelen hebben de Chinese autoriteiten her en der besloten te versoepelen.