Australische gelovigen boos en teleurgesteld om uitstel van wet die hen beter beschermt

Nieuws
Australische gelovigen zijn boos en teleurgesteld nu de regering wetgeving die de positie van gelovigen moet versterken heeft uitgesteld.
Rick Moeliker
maandag 14 februari 2022 om 02:02
‘Burgers in deze democratie zouden niet bang hoeven te zijn voor wat ze geloven of het spreken over de God die ze willen navolgen’, zei minister-president Scott Morrison november vorig jaar.
‘Burgers in deze democratie zouden niet bang hoeven te zijn voor wat ze geloven of het spreken over de God die ze willen navolgen’, zei minister-president Scott Morrison november vorig jaar. beeld afp / Darrian Traynor

Canberra

Het doel van de wet is dat gelovigen zich vrij moeten kunnen voelen hun overtuigingen te uiten zonder bang te hoeven zijn dat ze vervolgd zullen worden voor uitspraken op basis van hun geloof. ‘Burgers in deze democratie zouden niet bang hoeven te zijn voor wat ze geloven of het spreken over de God die ze willen navolgen’, zei minister-president Scott Morrison november vorig jaar bij een toelichting op de wet. Morrison is zelf lid van een pinkstergemeente.

Morrison verzekerde dat de wetgeving niet inhoudt dat er ruimte komt voor discriminatie, maar veel andere Australiërs denken daar toch anders over. Dat geldt ook voor partijgenoten van Morrison. In het parlement blijkt nu geen meerderheid voor de invoering te zijn, waardoor de r..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geen miniflesjes shampoo meer op de hotelkamer: Europa gaat groot aantal verpakkingen verbieden

De Europese Commissie wil met duurzame en minder verpakkingen de groeiende afvalstroom indammen. Miniflesjes shampoo en bodylotion in hotels worden verboden, koffiecapsules en stickers op fruit moeten afbreekbaar zijn en online bestelde producten dienen efficiënter ingepak..

Afbeelding

Beijing breekt verzet met technologische controle: ‘Bij iedere stap die je zet, zie je een camera’

In minstens tien steden in China kwamen afgelopen weekeinde mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het protest lijkt nu stil te vallen, mede door verregaande technologische surveillance.

Afbeelding

China versoepelt enkele coronabeperkingen na protesten

Na protesten tegen de uiterst strikte coronamaatregelen hebben de Chinese autoriteiten her en der besloten te versoepelen.

Afbeelding

De Joodse staat zit al 75 jaar lang vast in een overgangsfase, maar nu vooral uit desinteresse

Precies 75 jaar geleden legden de Verenigde Naties in Resolutie 181 vast, dat er een Arabische en een Joodse staat in Palestina zouden moeten komen. De tijd tussen dat besluit en het realiseren van die twee staten, zou een overgangstijd zijn.

Afbeelding

Tweede uitstapje Noord-Koreaanse leider met ‘Meest Kostbare’ dochter voedt speculatie opvolging Kim

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft voor de tweede keer zijn tienerdochter Ju Ae in het openbaar laten zien. Haar publieke optreden is een teken dat zij wordt klaargestoomd voor een toekomstige politieke functie.

Afbeelding

Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Daar verloor hij een van zijn beste vrienden en werkte zelf in ondraaglijke hitte. ‘Er is niemand in Qatar die arbeidsmigranten helpt.’