Britse hulp na aanslag op synagoge in Texas

Nieuws
De Britse regering heeft beloofd te helpen in het onderzoek naar de gijzeling van vier mensen in een synagoge in Texas. Een woordvoerder van premier Boris Johnson noemde het ‘een vreselijke antisemitische daad van terrorisme’.
anp
dinsdag 18 januari 2022 om 03:21 aangepast 07:23
Afbeelding
beeld afp / tolga Akmen

Londen

De door de politie in Texas doodgeschoten dader was een 44-jarige Brit van Pakistaanse komaf, Malik Faisal Akram. De politie heeft in het Engelse Manchester zondagavond twee tieners gearresteerd in verband met de gijzeling zaterdag in het Texaanse Colleyville. Engelse media melden dat een speciale antiterrorisme-eenheid van de politie de twee heeft opgepakt.

Familie van Akram, die werd doodgeschoten nadat hij zijn gijzelaars ongedeerd had vrijgelaten, vraagt zich in Britse media vertwijfeld af hoe hij in Texas terechtgekomen is. Hij had een lang strafblad en psychische problemen en hij zou volgens de familie normaal gesproken niet naar de VS mogen reizen. Maar hij zou twee weken geleden naar New York zijn gevlogen en in daklozencent..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Genetische speurtocht verandert moord in wiegendood. 'Dat wil je niemand aandoen'

Een Australische vrouw die twintig jaar vastzat voor de dood van haar vier kinderen, heeft gratie gekregen. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat Kathleen Megan Folbigg mogelijk onschuldig is en er sprake was van wiegendood.

Afbeelding

Intouchables-boegbeeld Pozzo di Borgo (72) overleden

De Franse zakenman Philippe Pozzo di Borgo is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Pozzo di Borgo, die aan het hoofd stond van champagnehuis Pommery, raakte begin jaren negentig verlamd door een paraglide-ongeluk.

Afbeelding

Chemiebedrijf 3M, ook onder vuur in de VS, zet in op miljardenschikking met overheid wegens PFAS

Chemieconcern 3M, in Nederland aansprakelijk gesteld voor het lozen van chemicaliën, staat op het punt om in de VS een miljardenschikking te treffen vanwege soortelijke vervuiling.

Afbeelding

Begint Wagnerbaas Prigozjin een gevaar voor Poetin te worden?

Zonder de hulp van president Vladimir Poetin was Jevgeni Prigozjin nooit groot geworden. Maar het lijkt erop dat de baas van het beruchte huurlingenleger Wagner nu een gevaar begint te worden voor de president.

Afbeelding

Zuid-Afrika staat voor het blok als Poetin komt, met een arrestatiebevel van het Strafhof aan zijn broek

Zuid-Afrika wringt zich in allerlei bochten om de komst van Poetin naar de BRICS-top in Johannesburg mogelijk te maken. Want eigenlijk zou het, als lid van het Strafhof, Poetin bij aankomst moeten arresteren.

Afbeelding

Afrika-strategie legt nadruk op gelijkwaardige handel, maar hoe werkt dat in een Afrikaanse mijn?

Eindelijk was daar deze week de langverwachte Afrika-strategie. Handel blijkt de focus. En gelijkwaardigheid het sleutelwoord. Maar hoe creëer je gelijkwaardige partnerschappen in een ongelijkwaardig economisch systeem?