Vuilnisbelt voor olifanten gesloten

Nieuws
Sri Lanka is van plan een enorme vuilnisbelt af te sluiten nadat wilde olifanten zijn gestorven na het eten van plastic. Met het graven van een greppel rond de stort hopen de autoriteiten te voorkomen dat hongerige dieren zich nog langer tegoed doen aan afval, aldus een woordvoerder van het ministerie van Natuurbeheer.
anp
maandag 17 januari 2022 om 03:21
Olifanten gaan op vuilnisbelten in Sri Lanka op zoek naar voedsel.
Olifanten gaan op vuilnisbelten in Sri Lanka op zoek naar voedsel. beeld afp / Lakruwan Wanniarachchi

Colombo

De afgelopen acht jaar zijn meer dan twintig olifanten op deze manier gestorven. Twee overleden olifanten haalden onlangs de nationale kranten nadat beelden opdoken over hoe de dieren tussen het afval op zoek waren naar voedsel. Een video van natuurbeschermers die plastic uit de endeldarm van een van de beesten haalden, werd op grote schaal via sociale media gedeeld. Natuuractivisten hebben opgeroepen tot meer maatregelen om de dieren te beschermen omdat jaarlijks ongeveer vijf olifanten aan plastic sterven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eerste horde genomen: Huis van Afgevaardigden stemt in met verhoging schuldenplafond VS

Na maandenlang steggelen stemde het Huis van Afgevaardigden woensdag voor een verhoging van het schuldenplafond, het wettelijk plafond voor de toegestane hoogte van de Amerikaanse staatsschuld.

Afbeelding

'Wil je de schuilkelder in of gaan we verder?' Nastya geeft rondleidingen in de Oekraïense stad Lviv

'Wat uw situatie ook is, ga niet naar Oekraïne', adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch bestaat toerisme nog altijd in het land en de avontuurlijk ingestelde reiziger wordt er met open armen ontvangen.

Afbeelding

Export Arabische gom uit Soedan valt deels weg: snoep- en frisdrankindustrie vrezen tekort

Door de aanhoudende gevechten in Soedan is de export van Arabische gom tot stilstand gekomen. Het merendeel van het unieke natuurproduct komt uit dit door geweld geteisterde Noord-Afrikaanse land.

Afbeelding

Marskolonies en ruimterecords: de ambities van de Golfstaten reiken tot de sterren

Saoedi-Arabië stuurde deze maand voor het eerst twee astronauten naar het internationale ruimtestation ISS. De andere Golfstaten maken zich op voor een ruimterace.

Afbeelding

Russische agressie beangstigt Denen, die nu diep in de buidel gaan tasten

Door de Russische inval in Oekraïne trekken steeds meer NAVO-landen extra geld uit voor hun krijgsmacht. Het kleine Denemarken doet dit nu ook. Dat kan gevolgen hebben voor de militaire samenwerking met Nederland.

Afbeelding

Deze Soedanese Nederlander werd niet geëvacueerd door Nederland. 'Ik laat mijn vrouw niet achter'

Sayyid* werd niet gebeld voor evacuatie. De Soedanees-Nederlandse mensenrechtenactivist zit nu vast in oorlogsgebied en vreest dagelijks voor mijn leven. Wat moet hij doen om het land uit te komen?