Johnson voert coronamaatregelen in ondanks grote weerstand eigen partij

Nieuws
De Britse premier Boris Johnson heeft nieuwe coronamaatregelen weten in te voeren, ondanks grote weerstand in zijn eigen partij. Hij kreeg hulp van de Labourpartij. Liefst 98 afgevaardigden van zijn eigen Conservatieven stemden dinsdagavond tegen de invoering van een coronapas bij grote evenementen.
Patrick van IJzendoorn / vk
dinsdag 14 december 2021 om 22:05
Boris Johnson
Boris Johnson beeld afp

Londen

Tevens bleek er veel weerstand tegen het dragen van mondkapjes in grote binnenruimten en tegen een vaccinatieverplichting in de gezondheidszorg. Het is de grootste opstand waar Boris Johnson in zijn ruim twee jaar als premier mee te maken heeft gehad. De belangrijke fractiebestuurder Sir Geoffrey Clifton-Brown zei na de Lagerhuisstemmingen dat het leiderschap van Johnson nu op het spel staat. Wanneer 54 Conservatieve Kamerleden schriftelijk hun vertrouwen in Johnson opzeggen, kan een strijd om het leiderschap ontstaan.

leren leven

Rebel Steve Baker, leider van de Conservative Way Forward-beweging, heeft gezegd dat Johnson moet oppassen als hij zijn huidige koers voortzet. Er zijn geruchten dat de regering ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In ‘voorland’ Denemarken is ziekteverzuim nu de grootste zorg

Epidemiologen zien Denemarken in de coronacrisis als het voorland van Nederland. De omikronvariant veroorzaakt daar vooralsnog geen topdrukte in de ziekenhuizen, maar door de hoge besmettelijkheid komen werkende Denen massaal thuis te zitten.

Afbeelding

Italië voert vaccinatieplicht in voor 50-plussers: ‘We kijken naar de data’

Alle Italiaanse 50-plussers moeten vanaf nu een coronavaccinatie halen. Premier Mario Draghi is er duidelijk over: ‘We doen dit op basis van de data: wie ouder is, loopt grotere risico’s.’

Afbeelding

De langste schoolsluiting ter wereld: na twintig maanden gaan de scholen in Uganda weer open

Nergens moesten kinderen zó lang thuiszitten als in Uganda. Maar liefst twintig maanden waren de scholen dicht vanwege corona. Vandaag gaan de deuren weer open. Miljoenen kinderen zijn afgehaakt. ‘We zitten diep in de shit.’

Afbeelding

Dubbele infecties van corona en griep rukken op. Moeten we ons zorgen maken over ‘flurona’?

Terwijl omikron om zich heen blijft grijpen, raken in sommige landen mensen besmet met zowel influenza (griep) als COVID-19. Hoe groot is de kans op ‘flurona’ en hoe gevaarlijk is het?

Afbeelding

De opmars van de omikronvariant in het Verenigd Koninkrijk in drie interactieve infographics

De Britse coronacijfers breken record na record. Voor de derde dag op rij is het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen geteld sinds het begin van de uitbraak vorig jaar. Bekijk de cijfers in drie infographics van Sjoerd Mouissie.

Afbeelding

Johnson voert coronamaatregelen in ondanks grote weerstand eigen partij

Liefst 98 afgevaardigden van zijn eigen Conservatieven stemden dinsdagavond tegen de invoering van een coronapas bij grote evenementen. Het is de grootste opstand waar Boris Johnson als premier mee te maken heeft gehad.